Multiresource
Image default
Tuin en buitenleven

3 tips voor extra sfeer en gezelligheid in je tuin

In de zomermaanden gaan de Nederlanders massaal in de tuin zitten om van de zon te genieten. Toch is de tuin niet voor iedereen een plek waar gezelligheid en sfeer vanaf straalt. Hoe zorg je voor extra sfeer in de tuin, zonder dat je hier groene vingers voor nodig hebt? Wij geven je 3 tips waar je mee aan de slag kan.

1. Licht eyecatchers extra uit

Iedere tuin heeft wel een paar eyecatchers. Een uniek schilderij, een hoekje met mooie planten of een sfeervolle vijver. Zorg er dan ook voor dat deze eyecatcher ook daadwerkelijk in het oog valt. Dit kun je op verschillende manieren heel subtiel doen. Plaats bijvoorbeeld een prikspot of grondspot vlak bij het stuk dat je extra wilt uitlichten. Op het moment dat het donker wordt zorgt de verlichting er voor dat dit pronkstuk direct opvalt.

2. Zorg voor extra kleuren

Extra kleuren kunnen ook voor sfeer en gezelligheid zorgen. Daar waar je binnenshuis steeds vaker LED strips ziet om extra sfeer aan te brengen, kun je dat ook in de tuin doen. Als je een goede LED lichtslang kiest die geschikt is voor buitengebruik kun je heel subtiel extra kleur aanbrengen in je tuin. Of je de lichtslang nu langs het tuinpad, de schutting of de langs de loungeset legt, het zorgt gegarandeerd voor een uniek en sfeervol geheel.

3. Maak een gezellige zithoek

Tot slot is het ook belangrijk dat je een gezellige, maar zeker ook comfortabele plek hebt om van je tuin te genieten. Maak hiervoor een mooie zithoek. De beste plek voor een zithoek is geheel afhankelijk van jouw wensen. Wil je graag in de zon zitten? Houd dan rekening met de route die de zon aflegt. Dit is natuurlijk ook belangrijk als je juist zoveel mogelijk schaduw wilt. Wil jij de zithoek meer als een verlenging van je huis? Dan is het een idee om voor een veranda of terras te gaan.