Aangereden door een scooter? Hier moet u rekening mee houden

Aangereden door een scooter brengt de nodige zorgen met zich mee. Natuurlijk gaan de eerste zorgen uit naar of er gewonden zijn gevallen en hoe erg de wonden zijn. Maar daarna zal het waarschijnlijk een rollercoaster zijn aan situaties die u voorheen nog niet eerder heeft meegemaakt. Om niet voor grote verassingen te staan, zetten we de dingen waar u rekening moet houden wanneer u aangereden door een scooter op een rijtje.

Aangereden door een scooter: dit moet u doen

Vaak is het in een situatie zoals aangereden door een scooter vaak duidelijk wie de schade heeft veroorzaakt en wie er dus ook de bijbehorende kosten op zijn rekening gaat nemen. Het is dus noodzaak om de situatie zo spoedig en concreet mogelijk in kaart te brengen. Bij aangereden door een scooter is het verstandig om getuigenverklaringen te noteren en het schadeformulier zo goed mogelijk in te vullen.

Een telefoontje met een zorgverzekeraar is ook een taak die zo snel mogelijk gedaan moet worden. Hierdoor kan er namelijk het snelste gehandeld worden en komt u niet voor eventuele extra kosten te staan. Dit geldt ook als u zorgkosten moet betalen doordat u met een ambulance naar een ziekenhuis moet, een gebroken been heeft of in het ergste geval geopereerd moet worden. Dit telefoontje dient ook gedaan te worden indien u zelf niet in staat bent om te bellen.

Als de bestuurder van de scooter verzekerd is, kost het u als slachtoffer niets. Ook uw letselschade zal door de bestuurder van de scooter betaald worden indien hij of zij een WA-dekking hebben. Indien de bestuurder de kosten niet wil betalen of u opzadelt met de bijkomende kosten kunt u eventuele juridische hulp aanvragen. Dit zal uw verzekering ook vermelden tijdens het telefoongesprek.

https://www.infoletselschade.nl/verkeersongevallen/aangereden-door-een-scooter/