Multiresource
Image default
Cadeau

Alles over E-liquids

Een voordeel van de e-sigaret is het grote aanbod aan smaken. Iedere elektrische roker heeft wel een favoriete E-liquid smaak. Een E-liquid is een vloeistof die gebruikt wordt om je E-sigaret mee te vullen. Deze vloeistof wordt met een verdampsysteem in de tank van een elektrische sigaret verdampt. Alle E-liquids hebben een eigen smaak en kwaliteit. In deze blog lees je er meer over!

 

Waaruit bestaat E-liquid?

De hoofdingrediënten van E-liquids zijn PG en VG. Naast de PG/VG-verhouding worden er aroma’s, gedestilleerd water en eventueel nicotine aan een E-liquid toegevoegd. De overheid stelt strenge eisen aan de productie, samenstelling en ingrediënten van E-liquids. Hierdoor koop je een veilig product.

 

PG en VG verhouding

Elk merk en soms ook de verschillende E-liquids binnen een merk kunnen een verschillende PG en VG verhouding hebben. PG staat voor propyleen glycol en VG voor vegetable glycerine. Deze verhouding bepaalt grotendeels de ervaring tijdens het dampen. PG zorgt voor de “kriebel” in de keel en creëert voornamelijk de smaak. Een hoger VG gehalte in een E-liquid zorgt in veel gevallen voor een mildere smaak en meer dampproductie. De ideale verhouding tussen PG en VG is voor iedereen anders, het hangt dan ook totaal van persoonlijke voorkeur af.

 

Met of zonder nicotine

E-liquids zijn zowel verkrijgbaar met als zonder nicotine. Nicotine is zoals algemeen bekend een verslavende stof. In tegenstelling tot een analoge sigaret is het mogelijk om met een elektrische sigaret de nicotine inname af te bouwen.

Verschillende smaken

De E-liquids zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Iedereen ervaart smaak anders, daarom is dit ook persoonsafhankelijk. E-liquid smaken kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, bijvoorbeeld:

 

  • Basis

  • Dessertsmaak

  • Dranksmaak

  • Fruitsmaak

  • Mentholsmaak

 

Er zijn tientallen diverse smaken te verkrijgen. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte smaak te vinden. Bij de partij SmokeSmarter vind je alleen al 646 diverse e-liquids.