Multiresource
Image default
Dienstverlening

Burn-out in de organisatie? 5 adviezen van de bedrijfspsycholoog

Maarliefst 1,3 miljoen mensen in Nederland hebben last van burn-out klachten. Wat kun je als organisatie doen om burn-out in je organisatie te voorkomen, of om medewerkers te helpen met burn-out herstel? De bedrijfspsycholoog geeft je vijf adviezen!

Voorkom een burn-out met de bedrijfspsycholoog

Het is misschien een cliché, maar voorkomen is beter dan genezen. Er zijn verschillende manieren waarop een bedrijfspsycholoog kan helpen met het voorkomen van burn-out in een organisatie. Het eerste advies is dan ook: volg een training voor leidinggevenden bij een bedrijfspsycholoog. Over hoe herken je een burn-out bij je collega’s en hoe help je een medewerker met burn-out herstel.

Vroegtijdig herkennen van signalen zorgt dat erger wordt voorkomen en het herstel spoedig verloopt. Omdat bewustzijn over burn-out klachten zo belangrijk is, volgt hier het tweede advies: informeer jezelf als organisatie! Dat kan met het volgen van een training, maar ook met het lezen van een e-book burn-out, geschreven met de laatste kennis uit de bedrijfspsychologie.

Voorspoedig burn-out herstel begint met signaleren

Als er eenmaal sprake is van burn-out klachten is het herkennen en erkennen daarvan belangrijk. Het derde advies: ga als leidinggevende met je werknemer in gesprek, maar overlaad je werknemer niet met adviezen. Luister naar hem of haar, om te kijken wat er nodig is om te herstellen, maar herken in hierin ook je eigen grenzen. Je bent immers geen therapeut van je werknemer! De vierde tip is dan ook: schakel professionele hulp in! De bedrijfspsycholoog van Evoli Bedrijfspsychologie ondersteunt de werknemer, zodat deze voorspoedig en duurzaam kan herstellen van zijn of haar klachten.

Zorg voor duidelijkheid in de organisatie met een bedrijfspsycholoog

Rolonduidelijkheid is een belangrijke oorzaak van burn-out klachten. Als leidinggevende heb je een sleutelrol in de organisatie om te zorgen voor duidelijke kaders voor werknemers. Het laatste advies: wees ondersteunend voor je werknemers en kritisch op je eigen rol. Hoe herken je een burn-out? Weet je welke signalen wijzen op burn-out klachten? Met bedrijfspsychologie zorg je voor een gezonde organisatie.

Meer tips als deze terugvinden? Download het e-book burn-out. Of kijk naar een burn-out training voor leidinggevenden of HR-medewerkers bij een bedrijfspsycholoog van Evoli Bedrijfspsychologie.

http://www.evoli.nl