Multiresource
Image default
Woning en Tuin

De perfecte speeltuin

Het ontwerp van een speeltuin moet door specialisten gedaan worden. De perfecte speeltuin biedt kinderen de mogelijkheid om veilig en leuk te spelen. Ook aan de ouders of opa’s en oma’s die meekomen naar de speeltuin moet gedacht worden. Kunnen deze mensen ook ergens even lekker gaan zitten bijvoorbeeld. Dan zijn allemaal dingen die van groot belang zijn. Natuurlijk staat het lekker spelen van kinderen voorop.

Schommelen, wippen en klimmen

Wanneer je een nieuwe speeltuin aanlegt, houdt je bij het ontwerp van een speeltuin altijd rekening met de plaatsing van de speeltoestellen in relatie tot bijvoorbeeld de aan te planten bomen en struiken. Ook moet je rekening houden met de zon, waar komt deze op en waar gaat deze onder. Kinderen vinden het heerlijk om te spelen op de schommel of de wip wap. Er zijn tegenwoordig verschrikkelijk veel mogelijkheden wanneer je het hebt of speeltoestellen.

 

Opgaan in de omgeving

Een speeltuin is aanwezig in de omgeving en je wil daat deze ook past binnen de omgeving. Bij een locatie in het bos kies je bijvoorbeeld voor een ontwerp waarbij je veel gebruik maakt van natuurlijke materialen als hout en touw. Voor de veiligheid gebruik je dan schors en mos.

In een woonwijk

Het ontwerpen van een speeltuin die in een moderne nieuwbouwwijk wordt gerealiseerd vraagt om een heel andere benadering. De speeltuin maakt deel uit van de woonwijk en de speeltoestellen zijn fel gekleurd, modern en passen bij de bouwstijl van de wijk. Voor de veiligheid kies je voor rubberen tegels gemaakt van gerecyclede autobanden. Dus nog goed voor de natuur.

Specialist

Je laat je speeltuin ontwerpen door een specialist. Dan weet je zeker dat de kinderen lekker kunnen spelen, de speeltuin past binnen de omgeving, veilig is en een plaats waar mensen met elkaar in contact komen.