Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Het verschil tussen mozaiek tegels en tegels

Kun je een wand- of vloerbedekking bedenken die veelzijdiger en spannender is dan tegels? Waarschijnlijk niet, maar u vraagt ​​zich misschien nog steeds af: “Wat is tegel precies?” Laten we iets leren over de tegelproducten die op de markt van vandaag beschikbaar zijn en hoe u de meest geschikte tegel voor uw project kunt selecteren.

Stijlen van tegels

Van mozaïek tegels tot metro tot tegels die het uiterlijk van hout nabootsen, wand- en vloertegels zijn verkrijgbaar in talloze afwerkingen, vormen en randopties, waardoor u de perfecte tegelstijl voor uw keuken, bad of vloer kunt vinden. Laten we een paar van de beschikbare opties bekijken:

  • Mozaïektegels: Mozaïek verwijst eenvoudigweg naar het snijden en rangschikken van de tegelstukken. Mozaïeken worden uit elk type tegelmateriaal gesneden in kleine vormen die vierkant, rond, zeshoekig of driehoekig kunnen zijn. Deze snitten maken het mogelijk om vormen, kleuren, maten en materialen te combineren om prachtige ontwerpen te creëren die persoonlijkheid en een unieke factor toevoegen aan een vloer, spatmuur of douchecabine. Ze kunnen worden gebruikt om decoratieve randen rond een spiegel te vormen of om een ​​tegeltapijt op de vloer te creëren.
  • Metrotegels: Deze iconische tegels hebben de toepasselijke naam voor de metromuren die ze bedekten toen ze voor het eerst werden geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw. Er is gekozen voor wit geglazuurde tegels met donkere voeglijnen vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Deze traditionele look is een populaire keuze voor de moderne keuken of badkamer van vandaag en is verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en afwerkingen. Daarnaast kun je deze gebruiken in combinatie met mozaïek tegels. Deze oude combi zag men vaak terug in openbare ruimtes en musea en wordt steeds populairder.

Meer leren over tegels? Bekijken dan eens de site van uw lokale mozaïek tegels handel.

https://www.topmozaiek24.nl/