Multiresource
Image default
Dienstverlening

Hoe gaat Elektricien Zoetermeer te werk na een storing?

Problemen aan je elektrische apparatuur of installatie is nooit fijn. Zeker niet als je hele stroom eruit ligt na een stroomstoring. Elektricien Zoetermeer weet gelukkig wel hoe je hier goed mee om kan gaan. Door snel langs te komen na een storing kunnen wij makkelijker het probleem achterhalen. Wel is het belangrijk om eerst te weten hoe een storing tot stand komt. Hieronder lees je meer over storingen en hoe ze opgelost worden.

Hoe ontstaan een storing

Een storing kan op meerdere manieren ontstaan, 2 veel voorkomende oorzaken zijn een storing door kapotte apparatuur en storingen door overbelasting. Bij een storing door kapotte of oude apparatuur is er vaak iets versleten, als er daarbij 2 kabels naar buiten komen die in contact komen met elkaar krijg je een kortsluiting. Bij kortsluiting komen er vaak vonken vrij, deze vonken zijn in de meterkast heel gevaarlijk omdat hier veel brandbare spullen staan. Deze vonken resulteren dan ook vaak in brand. Storingen bij overbelasting zijn ook heel naar. Bij overbelasting zijn er namelijk teveel apparaten aangesloten, je moet dit dus verminderen om weer gebruik te kunnen maken van de elektriciteit.

Oplossingen bij storingen

Storing door oud apparatuur is redelijk makkelijk op te lossen. Dit kan je zelf ook doen, mocht het alleen niks oplossen dan ligt het probleem wat dieper in de elektrische installatie. Je begint altijd met alle stekkers uit de wandcontactdoos te halen, hierna zet je de stroom weer aan en kan je alles weer terug in de wandcontactdoos zetten. Hoogstwaarschijnlijk zal je merken dat de stroom weer uitvalt, op dat moment moet je terug gaan naar het apparaat wat weer als laatst is aangesloten. Dit apparaat geeft mogelijk de problemen die storingen veroorzaken.

Bij storing door overbelasting zullen er nieuwe groepen aangemaakt moeten worden in de groepenkast.