Multiresource
Image default
Vervoer en transport

Hoe kan ik mijn aanhanger verlichting beschermen?

Een aanhanger gebruik je over het algemeen om spullen mee te vervoeren. Dit kan zijn omdat je gaat verhuizen, maar ook voor het wegbrengen van afval naar de stort. Bij het inladen of uitladen of bij het rijden van een aanhanger kunnen onderdelen beschadigen. Verder in deze blog is te lezen waarom aanhanger verlichting belangrijk is, en hoe je de verlichting kan beschermen.  

Aanhanger verlichting belangrijk!

In de regels staat duidelijk aangegeven dat aanhanger verlichting erg belangrijk is, en niet mag ontbreken. Dit betekent dus dat je boetes kan krijgen als je verlichting kapot is of niet aanwezig op de plekken waar het wel aanwezig moet zijn. Zo moet je aanhanger achterlichten hebben, maar ook breedte & zijmarkeringslampen en kentekenverlichting. Nu kan je denken dat de achterlichten van je auto al voldoende zijn, maar dit is helaas niet het geval. Zo kan je de achteruitrijlichten niet zien en soms zijn de andere lichten ook onduidelijk. Goede verlichting is belangrijk om de veiligheid van je zelf te waarborgen, maar ook van andere weggebruikers.

Bescherming verlichting

Nu we dus weten dat aanhanger verlichting belangrijk is, is het ook belangrijk om te kijken hoe we de verlichting het best kunnen beschermen. Het eerste en belangrijkste is dat je veilig moet zijn met rijden, maar ook met in en uitladen van de wagen. Vaak wil een lamp nog wel is kapot gaan bij het inparkeren. Dus vind je dat moeilijk, vraag dan aan iemand of hij of zij even buiten wil gaan staan om aanwijzingen te geven. Om je verlichting te beschermen kan je ook in een shop voor aanhanger onderdelen achterlicht bescherming krijgen. Deze onderdelen zijn makkelijk op de lampen te plaatsen en bieden al de nodige bescherming. Dit betekent natuurlijk niet dat de lampen niet meer kapot kunnen gaan, alleen de kans is wat kleiner. Dus ga nog steeds voorzichtig om met je aanhanger. Bij het in en uitladen kan je ook nog kiezen om een kleed of iets over de lampen te doen, zodat daar dus niet tegenaan wordt gestoten.

Led verlichting?

Je kan er ook voor kiezen om ledverlichting aan te schaffen voor je aanhanger. Deze verlichting is meer een energiezuinige keuze. Ook hebben deze lichten een langere levensduur, dus hoef je ook minder snel de lichten te vervangen. Daarnaast wordt deze verlichting niet warm en is het bestendig tegen hevige trillingen. Als je lichten moet vervangen is het ook verstandig om een gehele verlichting set aan te schaffen. Vaak krijg je in deze sets ook extra onderdelen, zodat je deze makkelijk en snel kan vervangen.