Multiresource
Image default
Dienstverlening

Hoe kiezen voor rijlessen met een instructeur en wat zijn de voordelen van rijlessen ?

 

 

Voor vele mensen is rijden de dag van vandaag een van de basisvereisten om te kunnen leven zonder af te hangen van anderen die hen moeten voeren of te moeten wachten op het openbaar vervoer. Met de snel evoluerende levenswijze en om te kunnen tegemoet te komen aan de strikte vereisten van kantoor, thuis, feestjes en vele andere zaken, is het nodig dat men rijlessen neemt, gaat oefenen en ook bewust is van de vele aspecten die verbonden zijn met het rijden. Om dat doel te bereiken, komen een aantal rijscholen met instructeur in aanmerking maar men moet er zeker van zijn dat de gekozen instructeur de behoefte van de leerling-bestuurder begrijpt en zelf de geëigende instructeursopleiding gevolgd heeft.

Wat de rijlessen betreft, zijn er wel een aantal aanbiedingen waaruit men kan kiezen. Maar vooraleer men een rij-instructeur inhuurt om rijlessen te nemen, moet men er toch zeker van zijn dat de investering niet leidt tot frustratie en herhaaldelijke rij-examens. Met andere woorden, kan men door een professionele en ervaren rij-instructeur te kiezen, zowel het aantal lessen drukken als de slaagkansen bij het examen verhogen. Daarom is het goed dat men zoveel mogelijk vraagt over de rij-instructeur. Deze bevraging kan dan vragen bevatten als :

o Men kan vragen stellen over de oefenvergunning om te weten te komen of ze de toelating hebben om al dan niet rij-oefeningen te geven.

o Hoe lang ze al actief zijn in de rij-instructie branche. Dat gaat dan over hun ervaring. Een instructeur die veel ervaring heeft, kan beter de individuele behoeften verstaan.

o Vraag om getuigenissen. Een goede en ervaren instructeur kan je een aantal getuigenissen aan de hand doen die je kan contacteren, in tegenstelling tot diegene die pas begonnen is en een rijschool opgestart heeft onmiddellijk nadat hij slaagde in zijn examen als instructeur.

o Vragen over de graad waarin hun klanten slaagden, kunnen ook hun efficiëntie aantonen.

Enkele voordelen van het nemen van rijlessen zijn :

o Door bij het nemen van rijlessen te werken op de zwakheden van iemand, kan men het voordeel ervaren dat hierbij zijn vertrouwen groeit.

o De instructeur leert je rijden zowel in de stad als op het platte land, op tweevakbanen, ’s nachts en bij regenweer, hetgeen wel moeilijk zou zijn in dergelijke moeilijke situaties als je het op jezelf probeert.

O Tijdens de rijlessen bereidt de rij-instructeur je ook voor op de theorie die je helpt te slagen voor het examen.

o De instructeur is niet enkel bezorgd voor de veiligheid van de bestuurder maar leert de bestuurder ook aandacht te hebben voor de veiligheid van de passagiers in de wagen, voor de voetgangers en de andere voertuigen op de weg, door vanaf de eerste dag de juiste rijgedragingen aan te leren.

Mirjam Toet heeft heel wat ervaring over onderwerpen als opleiding voor rij-instructeur.Ze heeft al meer dan tien jaar schrijfervaring. Haar bekommernis om de mensen te helpen weerspiegelt zich in haar geschriften. Voor meer informatie en ideeën bezoek a.u.b.

 

 

 

 

 

http://rijschoolmt.nl