Multiresource
Image default
Auto’s en Motoren

Is het verstandig om jouw auto bij de dealer in te ruilen?

Ben je voornemens om een nieuwe auto aan te gaan schaffen? En wil je graag nog iets nuttigs met jouw huidige auto doen? In dat geval heb je meerdere mogelijkheden, waarbij veel mensen kiezen voor het inruilen van de auto bij de dealer. Op zich logisch, aangezien dit zo min mogelijk gedoe met zich mee brengt. Aan de andere kant is dit mogelijk financieel gezien niet de beste keuze.

Wil je financieel gezien de beste keuze maken? Dan doe je er verstandig aan om gebruik te maken van ikwilvanmijnautoaf.nl. Bij deze partij krijg je een prima bod voor jouw auto, waarna je de koop direct rond kunt doen. Er kan echter ook gesteld worden dat het inruilen van de auto bij de dealer enkele aandachtspunten met zich mee brengt.

Voordeel: je hebt er geen omkijken naar

Als je jouw auto bij de dealer in gaat ruilen, heb je hier geen omkijken naar. Je kunt de auto direct inruilen en inleveren bij de dealer. Dit doe je op het moment dat je je nieuwe auto gaat halen, waardoor je praktisch gezien nooit zonder een auto zit. Dit brengt logischerwijs een hoop gemak met zich mee.

Nadeel: slechtere onderhandelingspositie

Wil je dat je met een inruilauto een slechtere onderhandelingspositie hebt? De dealer heeft hier namelijk een slim trucje voor bedacht; zij bieden relatief veel geld voor jouw inruilauto, waardoor je direct enthousiast wordt. Het bedrag dat zij als ‘extra’ voor jouw inruilauto krijgt, had je echter anders gehad als korting op de aanschaf van de andere auto. Het is dus voor de dealer eigenlijk een kwestie van schuiven van posten/bedragen, waardoor je een goed gevoel bij de inruil krijgt. De ervaring leert echter dat dit onder aan de streep eigenlijk nadeliger uit gaat pakken voor jou.

Wat kun je het beste doen? Zo, weet je nu wat je voor jezelf het beste kunt doen? Mocht je hier nog niet helemaal zeker van zijn, is het interessant om bij ikwilvanmijnautoaf.nl een kijkje te nemen. Bij deze partij kun je direct een (goed) inruilvoorstel voor jouw huidige auto aanvragen!

 

Gerelateerde artikelen

Nooit te oud om uw rijbewijs te halen

4 redenen om te kiezen voor het bedrijfswagen leasen

Auto theoriecursus van Gelijk Geslaagd in Zoetermeer