Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Kosten van een dakkapel 3 meter breed

Dakkapellen met een breedte van drie meter zijn zeer populair. De kosten zijn bij deze dakkapel namelijk nog te overzien en daarbij zorgt zo’n dakkapel voor veel extra licht en ruimte. Ook heeft een dakkapel van drie meter vaak twee draai- kiepramen waardoor de ventilatie van de kamer aanzienlijk beter wordt. Het is daarom niet gek dat veel consumenten voor deze breedte kiezen. Lees hier alles over de kosten dakkapel 3 meter.

De exacte prijzen voor uw dakkapel aanvragen

Een prijsindicatie is natuurlijk prettig, maar in de meeste gevallen is het beter om de exacte prijzen te weten. Bijvoorbeeld wanneer u geld leent of uw bouwdepot gebruikt om een dakkapel te plaatsen. De prijzen kunt u vaak online opvragen bij dakkapel bedrijven uit uw regio. Dit kost echter veel tijd. Het is daarom beter om gebruik te maken van een vergelijkingssite zoals dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Daar ontvangt u met het indienen van een offerteaanvraag namelijk meteen de prijzen van meerdere dakkapel bedrijven.

Wat kost een dakkapel van 3 meter?

Om de prijs van een dakkapel te berekenen wordt vaak een standaard aangehouden van €1200,- per meter. Op basis van die informatie kost een dakkapel van drie meter dus €3600,-. Maar klopt dit ook?

Niet helemaal. In de praktijk liggen de kosten vaak hoger. Dat komt vooral door bijkomende kosten zoals de kosten voor extra opties en de afwerking van de binnenkant. Wilt u een dakkapel plaatsen en bent u een inschatting van de kosten aan het maken? Reken dan altijd duizend euro meer. Een dakkapel van drie meter met een mooie afwerking en opties zoals zonwering kost dus ongeveer €4600,- euro. Hierbij is uitgegaan van een dakkapel met een kunststof of Trespa behuizing. Kiest u voor zink of een aluminium afwerking? Dan kost deze dakkapel al snel €5500,- euro.

Bekijk ook de kosten voor een dakkapel van 4 meter breed

Met een dakkapel van drie meter breed maakt u uw woning al aanzienlijk aantrekkelijker. Een dakkapel van vier meter breed kost echter niet heel veel meer. Het is daarom aan te raden om ook de prijzen voor een dakkapel van 4 meter breed op te vragen. Via de onderstaande link vindt u alle informatie over de kosten.  

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/kosten/dakkapel-4-meter/