Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Laat je tegelvloer egaliseren

Bij het egaliseren van een vloer wordt er een laag egaline over je vloer gezet om hem recht te krijgen. Egaline is een vloeibare cement soort, waarmee je de vloer recht mee krijgt. Het egalisatieproces is iets dat zorgvuldig en precies moet gebeuren. Een vloer egaliseren wordt vaak gedaan omdat er iets overheen gelegd gaat worden, zoals een vloerbedekking van vinyl, pvc of marmoleum.

Een tegelvloer egaliseren

Wanneer je wilt beginnen met een tegelvloer egaliseren moet je de tegelvloer vetvrij en erg schoon hebben. Oneffenheden wil je immers wegwerken, zit er nog allerlei vuil op de tegelvloer, dan werkt dat niet goed. Breng vervolgens een primer aan om een ​​goede hechting tussen de tegelvloer en de egalisatielaag te krijgen. Je kan egaline aanbrengen op de tegelvloer of met een troffel de vloer gladstrijken. Met ee n troffel kan je het egalisatiemiddel gelijkmatig over de tegelvloer verdelen. De dikte hiervoor is 1 tot 5 mm. De egalisatiemassa zal uiteindelijk vanzelf rechtzetten en egaliseren. De egalisatiemassa moet goed uitharden. Ga uit van één dag per millimeter dikte. Als de egalisatiemassa goed gedroogd is, wordt de vloer correct geëgaliseerd.

Uitbesteden van het egaliseren

Je tegelvloer egaliseren kan je uiteraard zelf doen, maar als je dit nog nooit gedaan hebt kan het nogal een hele karwei zijn. Het kan ook fout gaan, waardoor oneffenheden in het egalisatieproces kunnen ontstaan. Dit is uiteraard iets wat je niet wilt. Om deze reden kan je het egalisatie proces ook uitbesteden.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-tegelvloer/