Multiresource
Image default
Auto’s en Motoren

Nooit te oud om uw rijbewijs te halen

In Nederland is het mogelijk om een rijbewijs aan te vragen vanaf 18 jaar. Er zijn echter genoeg volwassenen die nog niet zelf achter het stuur hebben gezeten. Alleen u bent nooit oud genoeg om te leren. En misschien is nu wel het moment!

U bent jong, ongedwongen en zeker nog niet bezig met autorijden. U woont in de stad waar u alles voor handen hebt en een auto is daar helemaal nog niet nodig. Dit zijn allemaal redenen waarom jij nog niet eerder achter het stuur hebt gezeten.

Het kan wellicht zelfs een groot voordeel zijn dat u nu pas start met lessen. In die puber jaren was u namelijk nog roekeloos. Nu bent u een stuk voorzichtiger en zoals eerder benoemd meer gefocust om uw papiertje te halen.

Plaats van de rijcursussen

Daarnaast is het verstandig om niet de eerste rijles te nemen in een drukke stad. Dit verhoogt onmiddellijk de rijproblemen. Woont u bijvoorbeeld in Breda, dan is het verstandig om rijlessen te volgen bij Rijschool Oosterhout. Ze rijden naar veel plekken in Noord-Brabant, zodat ze u ook naar andere plekken kunnen brengen.

Een rijschool die bij u past

Om rustig in de auto te zitten is het belangrijk een autorijschool te kiezen die bij u past. Zorg ervoor dat ze rekening houden met jouw niveau en wensen. Het is namelijk erg belangrijk dat u over de juiste rust en kennis beschikt wanneer u ervaring opdoet of richting het examen gaat. Of dit nou voor uw theorie of praktijk examen is, dat maakt niets uit.

Hoeveel rijlessen zijn nodig

De een leert snel en de ander langzamer. Daarom is het moeilijk vooraf een inschatting te maken hoeveel lessen u nodig zult hebben om een eerste keer te slagen. Bedenk dat rijopleidingen voor ouderen doorgaans meer tijd in beslag nemen dan voor jongere leerlingen.

Om u een gemiddeld niveau te geven is 40 een normaal aantal voor het behalen van uw praktijkexamen. BOVAG geeft aan dat dit een gemiddelde is voor 18 jarige, voor ouderen moet u één extra rijles volgen. Op deze manier kunt u zelf de rijopleiding berekenen die nodig is om te slagen voor het praktijkexamen.

https://www.rijschoolviabreda.nl/rijschool-oosterhout