Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Overleeft jouw dak de volgende storm?

In 2020 heeft een groot aantal verzekeraars de premie van opstalverzekeringen verhoogt. De reden die ze hiervoor aangeven is dat we steeds meer te maken krijgen met extreem weer. Stormen worden steeds heftiger, wat tot dakschade kan leiden.

Omdat we bij Roofing Service Nederland een 24/7 calamiteitenlijn hebben, worden we vaak ingezet om stormschade op te lossen. Het valt ons daarbij op dat veel schade eigenlijk voorkomen had kunnen worden met goed planmatig onderhoud of een dakrenovatie.

Voor de leek is het moeilijk om in te schatten wanneer een dakrenovatie of onderhoud noodzakelijk is. Ja, als er gaten zichtbaar zijn, maar dan is het te laat. De meeste mensen hebben geen idee hoe hun dak erbij ligt. Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Nulmeting dakrenovatie

Om een inschatting te kunnen maken van de onderhoudsstaat van het dak is een nulmeting een handig instrument. Onze gespecialiseerde dakdekkers inspecteren uw dak op een groot aantal punten en verwerken hun bevindingen in een volledig en overzichtelijk rapport. Uit dit rapport kun je niet alleen opmaken hoe lang je de boel binnen droog houdt, maar ook welk onderhoud er in de komende jaren uitgevoerd gewenst is.

Deze nulmeting is goede input voor planmatig dakonderhoud. Met planmatig dakonderhoud ben je er tegen een vooraf bekend bedrag van verzekerd dat je dak in de best mogelijke staat is. Dat zorgt dat je toch even wat minder spanning voelt als er weer eens een storm op komst is.

Dakrenovatie

Soms blijkt uit de nulmeting dat het dak zoveel achterstallig onderhoud heeft, dat het slimmer (lees: voordeliger) is om eerst een dakrenovatie uit te voeren. Een dakrenovatie kun je inplannen wanneer het jou uitkomt en is goedkoper dan het steeds oplossen van acute problemen.

Ook voor het opstellen van de dakrenovatie-offerte is de nulmeting het uitgangspunt. In een persoonlijk gesprek zullen we de offerte persoonlijk toelichten. Als u akkoord gaat met de dakrenovatie, zullen onze hoogopgeleide vakmensen het project uitvoeren. Omdat we onze mensen regelmatig bijscholen, hebben ze daarbij de beschikking over de beste en nieuwste technieken.

Liever het dak er niet af?

Wil jij er ook droog bij zitten en hoeft wat jou betreft het dak er niet af? Neem dan eens contact op met Roofing Service Nederland voor een vrijblijvende kennismaking met onze transparante en persoonlijke werkwijze. We zijn ervan overtuigd dat we met onze 45 jaar ervaring de beste partner zijn om uw dak in de beste staat te houden.

https://roofingservice.nl/