Multiresource
Image default
Industrie

PTFE slangen

PTFE slangen worden veel gebruikt in fabrieken en andere industriële omgevingen. PTFE slangen zijn namelijk toepasbaar in bijna alle situaties. PTFE is namelijk een materiaal met zeer bijzondere eigenschappen. Wie nog niet eerder van PTFE heeft gehoord, heeft van wel van de naam Teflon gehoord. Teflon is een merknaam, en in feite precies hetzelfde als PTFE, wat voor polytetrafluoroethylene staat. Polytetrafluoroethylene is een synthetische polymeer en opgebouwd uit 2 basiselementen welke fluor en koolstof zijn.

 

Eigenschappen van PTFE slangen

De eigenschappen van PTFE slangen zijn zeer uiteenlopend, en heeft daardoor ook ontzettend veel toepassingsmogelijkheden. PTFE is om te beginnen zeer goed bestand tegen gassen, oliën, en chemicaliën. Zo is een PTFE slang uitstekend bestand tegen bijvoorbeeld ammoniakgas, benzine, isopropanol, kiezelzuur, kwik, methylglycol, natriumbenzoaat, natriumchloride, etherische oliën, dierlijke oliën, ozon, en ga zo maar door. De lijst is heel lang!

Tevens zijn PTFE slangen ook te gebruiken bij zeer uiteenlopende temperaturen, van +327 graden Celsius tot -190 graden Celcius. Koude gassen of hete vloeistoffen kun je dus prima door PTFE slangen laten stromen. 

 

Online PTFE slangen bestellen

Er zijn meerdere fabrikanten op internet te vinden waar je PTFE slangen kunt bestellen, maar ptfetubeshop.com heeft het bestellen van de PTFE slang heel makkelijk gemaakt. Ze hebben namelijk een eigen webshop waar je direct ziet wat het kost en direct je producten in het winkelmandje kunt plaatsen. Andere aanbieders hebben geen online prijzen, en hierdoor moet je allerlei handelingen uithalen of de prijs te achterhalen. Het kan dus ook veel makkelijker en sneller, en dat bewijst de webshop https://ptfetubeshop.com/.

 

Groot assortiment aan PTFE slangen

Welke lengte of dikte PTFE slang je ook zoekt, ptfetubeshop.com heeft het wel in haar assortiment zitten. Heb je een relatief korte slang nodig, dan kun je bijvoorbeeld een lengte van 50 meter kopen. Heb je een lange PTFE slang nodig, dus kun je hier terecht voor een lengte tot 2500 meter. Qua dikte kun je ook alle kanten uit, van 1mm dik tot aan 12mm dik. Deze diktes betreffen de binnenmaat (binnendiameter). De buitenmaat is tussen de 1- en 3mm dikker dan de binnenmaat, afhankelijk van de slang.