Multiresource
Image default
Aanbiedingen

Raambekleding om je interieur te beschermen tegen de zon

De moderne architectuur richt zich op het inbouwen van goed verlichte en goed geventileerde kamers. De moderne vormgeving van huizen tegenwoordig wordt beïnvloed door optimaal gebruik te maken van raambekleding. De aanleiding hiervoor is om de woningen energiezuiniger te maken. Een van de kenmerkende veranderingen in de manier waarop de ramen tegenwoordig ontworpen worden is hun grootte en algemene vormgeving. Ze zijn van kleine ramen die naar buiten gluurden, verder ontwikkeld tot ramen over de volle lengte die soms van vloer tot plafond reiken. Het voordeel van moderne ramen in huis is dat ze een prachtig uitzicht op de buitenomgeving bieden en tegelijk natuurlijke lichtinval in het huis toelaten. De behoefte aan raambekleding komt naar voren tijdens de zomers omdat het zonlicht erg hard kan worden.

Manieren om je interieur tegen de felle zon te beschermen

Met de vooruitgang van wetenschap en technologie zijn de methoden om de interieurs tegen lichtinval te beschermen verder ontwikkeld. Voorbij zijn de dagen dat raambekleding slechts gedeeltelijk bescherming kon bieden tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Hieronder volgen een aantal manieren waarop het interieur van de woning tegen de zon beschermd kan worden.

Jaloezieën om het interieur tegen de felle zon te beschermen

Een van de beste mogelijkheden om het interieur tegen de felle zon te beschermen is te kiezen voor een raambekleding zoals jaloezieën. Ze bestaan uit horizontale lamellen, die met koorden bediend kunnen worden. Deze koorden houden de jaloezieën bijeen en lopen door de lamellen. Jaloezieën zijn er in verschillende mogelijkheden en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals kunststof, aluminium, hout of zelfs bamboe jaloezieën. Bovendien zijn er verschillende soorten jaloezieën, die verschillende niveaus van bescherming tegen zonlicht bieden. 

Rolgordijnen als bescherming tegen de zon

Een rolgordijn wordt om een metalen knop gerold en bovenaan het raam bevestigd en word bediend met de hand doormiddel van een koord. Het maakt het leven van de eigenaar gemakkelijk, want hij of zij kan met behulp van een rolgordijn volledige bescherming tegen zonlicht krijgen. Ze zijn voorzien van een verduisterende stof en zijn gemaakt van zonwerend materiaal. Deze materialen kunnen een hoger percentage zonlicht absorberen en beschermen het interieur van de woning tegen beschadiging door de zonnestralen. Behalve infrarode straling weerkaatsen, kunnen rolgordijnen ook 100 % van de Uv-straling tegenhouden. Zo helpt het de meubels en ander huisdecor te beschermen tegen verbleken door overmatige blootstelling aan dit licht.

Verduisterende gordijnen om het interieur te beschermen tegen de felle zon

Verduisterende gordijnen zijn gemaakt van stof die zwaar is en geen zonlicht doorlaat. Ze zijn zo ontworpen om te voorkomen dat het zonlicht de kamers binnendringt. Ze maken de kamer pikdonker, en sommige kunnen 99.9% van het zonlicht tegenhouden als ze goed opgehangen zijn. Ze zijn meestal dikker dan gewone gordijnen, maar ze zijn heel gemakkelijk te installeren. Ze geven een volledig verduisterend effect en zijn heel nuttig voor slaapkamers, mediakamers en thuisbioscopen, waar zelfs een beetje zonlicht de ervaring van de eigenaar ongunstig kan beïnvloeden. Bovendien beschermen deze gordijnen ook tegen de gevaarlijke Uv-straling die de meubels en andere inrichtingsvoorwerpen kan verbleken en van kleur doen verschieten. Met verduisterende gordijnen geïnstalleerd kan de eigenaar er zeker van zijn dat dit zich niet voordoet. Er is ook vast gesteld dat de verduisterende gordijnen de gezondheid van de eigenaar helpen verbeteren door ertoe bij te dragen dat hij of zij goed slaapt. Het is de blootstelling aan zonlicht die iemands slaap beïnvloedt. Een verduisterend gordijn kan de slaap van de eigenaar ’s morgens vroeg vergemakkelijken door hem tegen de ochtendzon te beschermen, of zelfs overdag door een volledig verduisterend effect te geven aan de kamer.

https://www.raamdecoratie.com