Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Raamdecoratie voor jouw huisstijl

Je bent aan het verbouwen, verhuizen of ben je toe aan een nieuwe stijl in huis? Dan kom je met je raamdecoratie al een heel eind. Je raamdecoratie heeft namelijk een grote invloed op de sfeer en stijl in huis. Tijdloze raambekleding zijn rolgordijnen en jaloezieën, deze hebben allebei verschillende voordelen en een erg divers aanbod. 

 

Drie soorten rolgordijnen

Rolgordijnen zijn beschikbaar in vele kleuren en in drie transparanties. Hierdoor past er bij iedere huisstijl wel een aansluitend rolgordijn. Ze zijn eenvoudig te bedienen waardoor je veel speling krijgt met lichtinval en privacy. 

Verduisterende rolgordijnen zijn het meest populair in de slaapkamer. Deze bestaan uit een dikke en verduisterende stof waardoor je een ruimte volledig kunt afsluiten van het licht van buiten. Hierdoor kun je genieten van een verduisterde kamer en een goede nachtrust. Niet zorgen verduisterende rolgordijnen alleen voor een donkere kamer, ook hebben ze een warmte werende functie. De stilstaande lucht tussen het raam en rolgordijn creëert een isolerende laag. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn ideaal voor je privacy, deze bestaan uit een semi-transparante stof waar je niet doorheen kunt kijken. Wel laten deze rolgordijnen genoeg licht door van buiten, hierdoor heb je een genoeg natuurlijklichtinval zonder dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Lichtdoorlatende rolgordijnen komen meestal voor in de woonkamer of op kantoor. 

Daarnaast zijn er ook nog transparante rolgordijnen, dit zijn echte sfeermakers in huis. Deze rolgordijnen worden vaak gekozen als mensen een mooi uitzicht naar buiten hebben of uitkijk op de tuin. Je kunt door deze stof heen kijken wat zorgt voor een open, ruimtelijke en lichte kamer.

 

Jaloezieën van hout, aluminium en pvc

Jaloezieën zijn tijdloze en sfeervolle raamdecoratie die veel invloed hebben op een interieurstijl. Ze bestaan uit horizontale lamellen die je eenvoudig kunt bedienen en kantelen via een bedieningskoord. Jaloezieën worden aangeboden in drie verschillende materialen; van hout, aluminium en pvc. 

 

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke, chique en stoere uitstraling. Ze worden gemaakt van bamboe of lindehout en voegen echt wat toe aan je interieur. Of je nu kiest voor bamboe jaloezieën op maat of die van lindehout, het zijn beide een prachtige verrijking van je interieur. 

Aluminium jaloezieën zijn erg populair in vochtige ruimtes, deze zijn namelijk vochtbestendig en komen daarom veel voor inde keuken of badkamer. Ze verminderen de inkijk en zijn ideaal voor het weren van fel zonlicht. Ze geven een woning een mooie, strakke en luxe stijl. Net zoals aluminium jaloezieën, zijn die van pvc ook vochtbestendig. Aan pvc jaloezieën kun je een houtnerf aan toe laten voegen, dit zorgt ervoor dat je een pvc jaloezie krijgt met een eigenschappen van pvc maar met een echte houtlook.