Multiresource
Image default
Verbouwen

Spouwmuurisolatie parels

 Spouwmuurisolatie parels zijn een type isolatiemateriaal dat veel wordt gebruikt om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren. Dit materiaal wordt vaak gekozen vanwege de vele voordelen die het biedt ten opzichte van andere isolatiematerialen. In deze tekst zullen we dieper ingaan op wat spouwmuurisolatie parels zijn, hoe ze werken en welke voordelen ze bieden.

 

Wat zijn spouwmuurisolatie parels?

Spouwmuurisolatie parels zijn kleine bolletjes van geëxpandeerd polystyreen (EPS), een licht en isolerend materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouwsector. De parels worden in de spouwmuur van een woning geblazen via kleine gaatjes die in de buitenmuur worden geboord. Door de spouwmuur te vullen met deze parels wordt er een isolatielaag gecreëerd die de warmte binnenhoudt en de kou buiten. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik en dus ook in een lagere energierekening.

 

Hoe werken spouwmuurisolatie parels?

Spouwmuurisolatie parels werken door de lucht die zich in de spouwmuur bevindt te vervangen door de isolerende parels. Hierdoor wordt de doorgang van warmte door de muur sterk verminderd. Dit heeft als gevolg dat de warmte binnen de woning beter behouden blijft en er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Ook zorgt spouwmuurisolatie voor een betere geluidsisolatie en een vermindering van vocht- en schimmelproblemen.

 

Voordelen van spouwmuurisolatie parels

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van spouwmuurisolatie parels. Ten eerste zorgt spouwmuurisolatie voor een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik en daarmee ook voor een lagere energierekening. Ook kan het de waarde van een woning verhogen omdat het een aantrekkelijk kenmerk is voor potentiële kopers.

 Daarnaast heeft spouwmuurisolatie een positieve invloed op het comfort van een woning door het verminderen van koude tocht en geluidshinder. Tot slot is spouwmuurisolatie een relatief goedkope manier om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren en is het snel en gemakkelijk te installeren.

https://nivoisolatiezorg.nl/spouwmuurisolatie/eps-parels/