Gouden munten verkopen: manieren om dit veilig te doen

Als u uw gouden munten verkopen wilt, doet u dit uiteraard niet aan de eerste de beste beunhaas die zich aandient. Goud is waardevol en daar moet het gouden munten verkopen veilig, discreet en secuur gebeuren. Maar hoe kunt u dit op een soepele manier doen? Zodat uw veiligheid gegarandeerd is en u een eerlijke, marktconforme prijs voor uw muntencollectie krijgt? Met onderstaand tips verkoopt u uw gouden edelmetaal veilig, snel en tegen een mooie prijs!

 

Gouden munten verkopen? Biedt ze niet online aan

Er zijn veel mensen die, vrij naïef, hun gouden munten verkopen willen via internet. Ze zetten een advertentie op sites als eBay, Marktplaats of Speurders en hopen op een goede match. Als er iets is dat onverstandig, is het wel het online aanbieden van goud. Internetcriminelen zoeken bewust naar adressen van naïeve mensen met een goudaanbod om ze subtiel op te lichten of, minder subtiel, te overvallen en beroven.

 

Een goudwisselkantoor, goudsmit of erkende juwelier is altijd veilig

Maar waar kunt u dan wel terecht voor de verkoop van uw gouden munten? Een goede optie is het bezoeken van een goudwisselkantoor of goudsmit. Weeg voorafgaand aan uw bezoek de munten goed, zodat u precies het juiste goudgewicht weet. Goudwisselkantoren wegen en taxeren uw gouden munten vrijblijvend, dus u kunt altijd een keer langs gaan. Hetzelfde kan bij een juwelier gedaan worden. Het is overigens slim om enkele taxaties te laten doen, want wat een wisselkantoor, goudsmit of juwelier voor uw gouden munten wil betalen, kan verschillen. Zeker als u veel gouden edelmetaal in de verkoop heeft, kan dit een leuk bedrag opleveren.

 

Soorten munten van goud: alles is mogelijk!

Qua gouden muntsoorten kunt u bij de meeste wisselkantoren en edelsmeden terecht voor de meest voorkomende, maar natuurlijk ook voor zeldzame gouden munten verkopen. Wellicht heeft u enkele gouden munten gevonden tijdens een ronde met uw metaaldetector. En wilt u de waarde van de munten weten. Of u heeft een set gouden dukaten, gouden 5 of 10 guldenmunten geërfd. Ook dan is taxeren aan te raden. Ook voor buitenlandse gouden munten kunt u bij een goudwisselkantoor of juwelierszaak terecht.

Meer informatie op https://www.kevelam.nl/