Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Waar moet ik op letten bij het kopen van een deurluifel?

Een deurluifel biedt veel voordelen en is de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden. Dit resulteerde erin dat het aanbod in deurluifels groter is geworden en dat je als consument keuzes moet gaan maken. Ben je van plan om een deurluifel aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Deze zaken zijn verder opgesomd en toegelicht.

Afmetingen

De afmetingen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van de voordeurluifel. Je gaat in veel gevallen voor een mooie uitstraling en dat is ook de reden dat mensen voor een diepe deurluifel kiezen. Dit ziet er mooi uit, maar is wel weer moeilijker te bevestigen en de kans op kapot gaan is ook een stuk groter. Verder moeten de afmetingen ook mooi passen bij de type deur en huis. Een hele grote deurluifel kan er voor zorgen dat je een mindere uitstraling krijgt. Het mooiste is om te kiezen voor een deurluifel op maat. Er zijn partijen die de plek afmeten en voor iets meer geld de deurluifel maken. Zo kan je een mooie deurluifel krijgen die de afmetingen heeft van je voordeur.

Materiaal

Welk materiaal luifel moet je nu kiezen? Je kan namelijk kiezen tussen glas, hout of kunststof, aluminium en metaal. Elk materiaal heeft voor- en nadelen. De eerste en een populaire optie is de glazen deurluifel. Deze deurluifel heeft zijn populariteit omdat het voor een mooie en luxe uitstraling zorgt, en je kan het makkelijk schoonmaken. Het enige nadeel is dat je wel meer zal moeten betalen voor dit materiaal. Als je minder wilt betalen en kwijt kunt aan een deurluifel is het beter om te kiezen voor hout of kunststof. Dit is een goedkope variant die een leuke uitstraling kan geven. Het nadelige van deze soort is dat je veel onderhoud zal moeten uitvoeren. Aluminium en metaal geven een weer wat andere en unieke uitstraling. Het grote voordeel van deze materialen is dat je geen onderhoudskosten hebt. Je kan er ook nog voor kiezen om een deurluifel te kiezen waar meerdere materialen in zijn verwerkt.

Vormen

De materialen brengen een bepaalde stijl met zich mee voor de voorkant van je huis, maar ook de vorm heeft effect op de uitstraling. Je kan kiezen voor de standaard platte luifels. Deze luifels passen mooi bij de voorkant van de huizen en geven een strakke uitstraling. Naast de platte luifels kan je er ook voor kiezen om een gebogen luifel aan te schaffen. Deze gebogen luifels laten de luifel wat meer opvallen en geven net even die aparte en unieke uitstraling.

Aanbiedingen

Een deurluifel is niet een essentieel onderdeel van het huis en dit betekent misschien dat je niet al teveel geld kwijt wilt zijn aan dit luxe en decoratie object. Het is daarom goed om te kijken naar de aanbiedingen die verschillende partijen hanteren. In veel gevallen zijn er mooie kortingen te krijgen op deurluifels. Verder worden er ook vaak meer kosten in rekening gebracht als je voor bepaalde veranderingen kiest aan de standaard modellen. Dit kan voorkomen bij verschillende maten, kleuren en bij het monteren van de deurluifel. Het monteren van de deurluifel kan je misschien wel zelf of iemand laten doe die twee rechterhanden heeft. Een partij die een deurluifel verkoopt wil nog wel is hoge kosten in rekening nemen als zij dit ook moeten plaatsen op locatie.