Multiresource
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom een motorrijder groet met de voet

Er is lekker weer op komst en dat betekent dat de motor weer uit de garage gehaald kan worden, klaar voor een mooie lenterit. Kleine tip van ons: Een mooi moment om de motor te voorzien van een motor GPS tracker, maar dat even terzijde. Veel motorrijders groeten elkaar of andere weggebruikers met hun eigen gebarentaal. Dit zorgt nog weleens voor onduidelijkheid en irritatie in het verkeer. Want hoe herkent u het verschil tussen een groet en een onbeschoft gebaar?

 

Motorrijders onderling

Motorrijders groeten elkaar altijd. Net als dat buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs dat onderling ook altijd doen. Een motorrijder steekt zijn linkerhand op en maakt een ‘V-teken’ met zijn hand, de zogenaamde bikersgroet. Een andere groet is om de arm beneden te houden en onder een hoek van 45 graden één, twee of meerdere vingers uit te steken. Dit wordt ook wel de Harley- of cruisergroet genoemd.

Groeten naar andere weggebruikers

Een groet naar een automobilist of andere weggebruiker wordt uitgedrukt in een andere vorm. Een motorrijder kan bijvoorbeeld een ‘trapgebaar’ maken met zijn voet als u ruimte maakt om de motorrijder in te laten voegen. Zie dit niet als een trap na, maar juist als een bedankje. Motorrijders kunnen hun hand namelijk niet altijd van de koppeling afhalen. Bijvoorbeeld voor het stoplicht, wanneer zij de koppeling inknijpen, of in een drukke omgeving zoals in de file. Een motorrijder houdt dan het liefst twee handen aan het stuur en zal eerder zijn voet beweging dan zijn hand. Een ander bekend gebaar is een op en neer bewegende arm die zijwaarts beweegt. Dat is geen gebaar van kritiek, maar om aan te tonen dat er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld dat er verderop een ongeluk is gebeurd of dat er file aankomt.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/motor/