Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Waarom een rolsteiger kopen?

betere werkplaats en het zorgt voor meer veiligheid. Een rolsteiger opbouwen lijkt in de eerste instantie niet zo moeilijk. Maar bouw jij de steiger zonder dat je de instructies doorneemt, dan neem je een risico. Wil je nog een rolsteiger kopen? Dan kan je bij rolsteiger.net terecht voor goede kwaliteitssteigers.

Wat is een rolsteiger? 

Een rolsteiger is een stellage die van aluminium gemaakt is. Je kan hierop veilig aan het werk op grote hoogte. Doordat alle onderdelen afzonderlijk te monteren zijn op elkaar, kan je het product zelf opbouwen op de gewenste hoogte. Heb je een klus op een kleinere hoogte, dan kan je de steiger minder hoog opbouwen. De steiger bevat aan de onderkant wieltjes, waardoor de steiger makkelijk te verplaatsen is. Wil je jouw rolsteiger stabiliseren dan kan dat met een stabilisator. Zo weet je dat de steiger stabieler staat en niet zomaar verplaatst. Ga bij het monteren niet zomaar aan de slag, voordat je de instructies goed hebt doorgenomen. Naast dat het werken met een rolsteiger veiliger is, is het ook nog eens effectiever. Je kan dan je spullen op de steiger neerzetten en je hoeft niet steeds naar beneden te gaan. 

Waarom zou je een rolsteiger moeten kopen?

Een rolsteiger is een kostbare inverstering, maar je haalt er wel veel voordelen uit. Het werken op een steiger is namelijk veel veiliger, dan op een ladder. Daarnaast kan je tevens zelf bepalen hoe hoog je hem opbouwt. Een rolsteiger is makkelijk en effectief bij het werken, maar daarnaast kan je de steiger ook weer heel makkelijk afbouwen en compact vervoeren. De rolsteiger heeft leuningen eromheen, hierdoor heb je een valbescherming en kan je er minder makkelijk vanaf vallen. 

Hoe bouw je een rolsteiger op?

Het meest handige is om een rolsteiger op te bouwen met twee personen. De ene persoon kan dan het materiaal van de steiger aangeven en de andere kan dan op de steiger staan om de onderdelen vast te zetten. Zo voorkom je ook dat je wat laat vallen. Gebruik bij het opbouwen altijd beschermingsmiddelen, zoals werkschoenen, handschoenen en een veiligheidshelm. Ga je een stabilisator installeren, doe dit dan alleen op een vlakke en draagkrachtige ondergrond. Zet twee of vier stabilisatoren neer. Het neerzetten van de steiger kan altijd beter op een sterke, vlakke ondergrond.