Multiresource
Image default
Zakelijk

Waarom harde schijven vernietigen?

Een harde schijf bevat veel vertrouwelijke gegevens. Het is eigenlijk een soort dagboek van je leven. Allerlei foto’s, video’s of andere vertrouwelijke documenten met persoonlijke gegevens staan erop. Je kunt die gegevens overzetten op een andere harde schijf, of naar een plek waar je ze wil bewaren. Maar de geschiedenis zal altijd op de harde schijf terug te vinden zijn. Mocht je een hard schijf geleegd hebben en weg willen gooien, wordt er aangeraden om harde schijven vernietigen te doen. Zo weet je zeker dat de gegevens echt verwijderd worden.

Belangrijke gegevens beschermen

Je vertrouwt mensen natuurlijk, maar als je je harde schijf weggooit en deze in de verkeerde handen belandt kan er vanalles met jouw gegevens gebeuren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Naast persoonlijke gegevens kunnen er ook belangrijke zakelijke gegevens op staan. In dit geval is het al helemaal belangrijk dat je harde schijven vernietigen laat doen. Want anders kunnen deze gegevens boven water komen, mochten ze in verkeerde handen terechtkomen.

 

Hoe werkt de datavernietiging?

Vernietiging van harde schijven verloopt altijd volgens een bepaalde procedure. Je kunt voor het maken van een afspraak kiezen of je naar een locatie wil komen om de harde schijven te vernietigen, of om volgens een ophaalservice te werk te gaan. Je kunt vervolgens een afspraak maken en dan wordt alles geregeld en worden jouw gegevens veilig vernietigd.