Multiresource
Image default
Zakelijk

Wat heb je nodig om als zelfstandig ondernemer thuis van start te gaan?

Je wilt vanuit huis gaan werken als zelfstandig ondernemer. Wat heb je nodig om van start te gaan? Waar moet je opletten? Wij zetten hier een aantal punten voor je op een rijtje, zodat je snel en doelgericht aan de slag kunt.

 

Om te beginnen is het van belang dat je je bedrijfsidentiteit bepaalt. Wie ben je als bedrijf? Wat is jouw visie op je vak? Wat maakt jou uniek? Wat wil je bereiken (je doel)en hoe ga je dat naar buiten toe uitstralen? Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Inventariseer je sterke en je zwakke punten (de SWOT analyse)en inventariseer wat je nodig hebt. Zet de financiën op een rijtje en kijk of er behoefte aan jouw product is.

 

Als je dat allemaal op een rijtje hebt, een bedrijfsplan gemaakt hebt, goed voorbereid bent, dan kom je op het punt dat je daadwerkelijk van start kan gaan. Allereerst schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel. Bedenk een passende bedrijfsnaam, die goed ‘de lading dekt’ en vraag ook een btw-nummer aan bij de Belastingdienst. Want je gaat een administratie opbouwen en jij of jouw boekhouder zal elk kwartaal afdracht moeten doen van btw.

 

Omdat je alleen van start gaat is digitaal werken van groot belang. Via de computer kun je eenvoudig in verbinding staan met andere partijen. Partijen waar je mee samen gaat werken, jouw netwerken, jouw klanten of jouw opdrachtgevers. De computer biedt je legio mogelijkheden om je bedrijf zichtbaar te maken naar buiten toe, ondanks het feit dat je thuis achter je bureau zit.

 

Ook voor jouw administratie is het belangrijk om digitaal te werken. Met de bank en de boekhouder worden een aantal zaken snel en efficiënt geregeld, wat jou veel tijd bespaart. Daarnaast is het belangrijk jezelf zichtbaar te maken op internet met een website, die laat zien wie jouw bedrijf is en waar het voor staat. Het lijkt simpel, maar realiseer dat dit de basis van je bedrijf is. Het is heel belangrijk dat je dit goed op orde hebt. Want een goede basis staat aan het begin van het succes!

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl