Multiresource
Image default
Architectuur

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een constructie dat op het dak wordt geplaatst zodat er een open dak concept ontstaat. De lichtstraat bestaat uit glas en alleen het frame is van aluminium of een andere materiaal zoals hout. Zo komt er veel licht naar binnen door de lichtstraat en daarom heeft het dan ook deze benaming.

In overdekte winkelcentrums maken ze vaak gebruik van een lichtstraat zodat mensen zich niet opgesloten voelen en dat ze gewoon de hemel boven kunnen zien. Door het licht dat naar binnen komt lijkt het erop alsof het winkelend publiek zich buiten bevindt. Op deze manier kunnen ze lekker winkelen en toch beschermd zijn tegen regen.

Nu wordt een lichtstraat ook steeds vaker voor woningen gebouwd en dit zien we vooral terug bij nieuwbouwwoningen. Ook oude woningen worden vaak aangepast als bewoners meer licht in het huis willen hebben. Huiseigenaren kunnen gewoon een aannemer inhuren voor het plaatsen van een lichtstraat op het dak. Hiervoor word dan een deel van het dak verwijderd en aangepast. Daarna word de lichtstraat geplaatst om dat deel van het dak te vervangen. 

Als je wilt weten of dit bij jou woning mogelijk is en wat de kosten hiervoor zijn kun je een offerte aanvragen hiervoor.

luxlight.eu/

bohaco.nl/

serbo.nl/