Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Wat is een moderne keuken en welke keuzes heb je?

 

Als jij op zoek bent naar een nieuwe moderne keuken, dan ben je niet de enige. Moderne keukens zijn praktisch, stijlvol en uiteraard perfect in moderne woningen. Je herkent de moderne stijl gemakkelijk aan de strakke lijnen, naadloos weggewerkte kasten en apparatuur en het ontbreken van rondingen en versieringen. Daarbij hebben deze keukens iets exclusiefs, stralen ze een gevoel van rust en symmetrie uit en zijn ze bijzonder minimalistisch. De meeste keukenspecialisten bieden een aantal verschillende moderne opties aan in hun assortiment keukens. Hier lees je meer over welke keuzes je dan moet maken om de ideale moderne keuken te vinden voor jou.

Materialen voor een moderne keuken

De moderne stijl komt voornamelijk naar voren door het strakke en minimalistische ontwerp, maar er zijn materialen die regelmatig terugkomen in de meeste moderne keukens. Zo zijn aanrechtbladen van graniet of composiet momenteel erg populair en veel gezien. Niet alleen zijn dit materialen die perfect dienst doen omdat ze krasbestendig en slijtvast zijn, maar ze kunnen ook worden uitgevoerd in allerlei kleuren en grijstinten. Deze worden vaak gecombineerd met RVS kranen, wasbakken, apparaten, afzuigkappen en andere producten. Deze kunnen ook in geborsteld RVS worden geleverd. Behalve dat is kunststof een steeds populairder wordend materiaal voor de frontjes van kasten en laden van de moderne keuken. Dat komt doordat het in een groot aantal kleuren en uitvoeringen kan worden geleverd en daarbij ook een stuk prijsvriendelijker is.

Kleuren en kleurcombinaties

Je herkent een moderne keuken aan vaak lichte kleuren, zoals wit, grijs en beige. Maar er worden ook schitterende keukens gemaakt met zwart als hoofdkleur en of donkerrood. De kleur kan in hoogglans worden afgewerkt, voor een nog vlekkelozer uiterlijk. Wat tegenwoordig ook erg modieus is, is om moderne kleuren zoals grijs tinten te combineren met hout. Je kunt houtkleurige details terug laten komen in je meubilair, achterbladen, frontjes en accessoires voor wat extra warmte in de keuken en een interessant contrast.

De inrichting

Een andere manier waarop je een moderne keuken herkent is de strakke inrichting. Heb je een wat kleinere ruimte, dan kun je een hoekkeuken overwegen om openheid te bewaren en de ruimte optimaal te benutten. Heb je een open keuken en woonkamer, dan kun je deze met een kookeiland van elkaar afscheiden of juist bij elkaar betrekken. Plaats je kookplaat in het kookeiland en je kunt een heerlijke maaltijd bereiden en toch betrokken zijn met wat er in de woonkamer gebeurt.

Vraag je specialist om hulp

De beste manier om een goede moderne keuken te vinden is om al je opties te bespreken met je specialist. Deze kan je perfect helpen bij het ontwerpen en samenstellen van de beste moderne keuken voor jouw oppervlak en ruimte. Houd er wel rekening mee dat deze vele jaren mee zal gaan. Kies een kleur en ontwerp dat je over 10 jaar ook nog mooi vindt. Op die manier krijg je vast een keuken waar je elke dag met plezier gebruik van maakt.