Multiresource
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen tegen papiervisjes?

Papiervisjes kunnen een flinke doorn in het oog zijn voor iedereen die papier heeft waar waardevolle dingen op staan. Zo kan het zijn dat je op een ochtend naar beneden komt en in de agenda kijkt wanneer je afspraak van die middag was. Tot je grote schrik zie je grote gaten op de plekken waar eerst de planning voor de week was opgeschreven. Je kijkt snel in het rond om uit te zoeken waar de daders vandaan kwamen, zonder succes. Wat nu?

Zelf papiervisjes bestrijden

Wanneer je schade hebt opgelopen aan een aantal belangrijke documenten, boeken of foto’s wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van de papiervisjes af zijn. Je duikt het internet op en gaat op zoek naar bestrijdingsmiddelen om de papiervisjes te bestrijden. Je vindt een aantal sprays en je weet niet zeker of je deze nu in huis moet halen of niet. Ons advies, begin er niet aan! Met een spray uit de winkel kun je namelijk wel een enkel papiervisje doden, de hele plaag zal je er echter niet mee oplossen. Daarvoor is een sterker middel nodig en dat is jammer genoeg alleen beschikbaar voor professionals met een vergunning.

Wat kun je wel zelf al doen?

Wanneer je een afspraak maakt met een bestrijder om je papiervisjes te bestrijden kun je voordat hij langskomt alvast wat voorbereidend werk doen. Dit maakt het gemakkelijker voor de bestrijder waardoor hij waarschijnlijk minder tijd kwijt is aan het bestrijden. Je kunt het volgende al doen:

  • Heb je oud papier rondslingeren in je woning of bedrijf wat je niet meer nodig hebt? Gooi dit dat weg.

  • Ga eens grondig met de stofzuiger over de gehele vloer van je woning of bedrijf.

  • Papiervisjes kunnen ook in je voedsel gaan zitten. Zorg er daarom voor dat je alles goed afsluit en zo nodig in bakjes opbergt.

Wat zijn de kosten van papiervisjesbestrijding?

Voordat je een bestrijder belt wil je waarschijnlijk weten hoeveel de papiervisjes bestrijden je ongeveer gaat kosten. Dit kan hij echter pas bepalen wanneer hij bij je langskomt om de ernst van de situatie in te schatten. Wanneer hij weet hoe groot de plaag nu daadwerkelijk is kan hij een plan opstellen om de papiervisjes te bestrijden. Ga je akkoord met de werkzaamheden en kosten in dit plan? Dan gaat hij meteen voor je aan de slag. Twijfel dus niet en bel of mail jouw bestrijder wanneer je last hebt van papiervisjes!

https://beestjeskwijt.nl/ongedierte/papiervisjes-bestrijden