Multiresource
Image default
Dienstverlening

Wat valt er te verwachten van een behandeling bij een sport fysiotherapeut?

Fysiotherapie is een beroep dat een ‘hele persoon’ methode nastreeft om gezondheid en welzijn te bereiken. De patiënt wordt actief betrokken bij zijn behandeling en persoonlijke verzorging, door middel van educatie, empowerment & bewustwording. De behandelaar helpt bij het herstellen van de beweging en het functioneren van mensen die ziek, gewond of gehandicapt zijn.

Hun diensten komen goed van pas bij het handhaven van de gezondheid van personen van alle leeftijden, door patiënten te helpen bij het omgaan met pijn, naast het voorkomen van ziekte. Daarom helpt sportfysiotherapie het herstel te bevorderen, de ontwikkeling en zelfstandigheid te stimuleren en mensen in staat te stellen te blijven sporten. Bijvoorbeeld bij Fysiotherapie woensel waar veel mensen tegenwoordig altijd terecht kunnen voor hun sportmassages.

Wat doet een fysiotherapeut eigenlijk?

Voor het beste resultaat is het raadzaam om een gekwalificeerde fysiotherapeut te vinden die u kan helpen met manuele therapie, advies, opleiding en beweging. De rol van een sportfysiotherapeut is om behandelingen toe te dienen met behulp van fysieke middelen zoals elektrische, mechanische, thermische, manuele en hydraulische therapeutische oefeningen met behulp van speciale technieken.

De professional gebruikt deze fysieke middelen om te voorkomen, te herstellen en zich aan te passen aan mensen met een locomotorische functie, gegenereerd door beweging of sport op verschillende niveaus. De niveaus verwijzen naar de sportelite (d.w.z. vrije tijd & competitie), basissporten en sportfanaten. De specifieke functies van een fysiotherapeut in de sport zijn onder andere:

Veel sporters maken er al gebruik van

De fysiotherapeut wil zowel de sporters als de sportprofessionals adviseren. Daarnaast verrichten zij belangrijke handelingen die nodig zijn om het vermogen om blessures bij sporters te voorkomen te verbeteren.

Blessures kunnen voorkomen worden

De fysiotherapeut is alert op het zoveel mogelijk voorkomen van alle factoren die een blessure kunnen veroorzaken bij het beoefenen van een sport of het eventueel opnieuw optreden van een blessure.

Herstel gaat een stuk sneller en beter

De fysiotherapeut helpt de sporter zo snel mogelijk weer functioneel te worden. Daarnaast proberen ze het biologische proces van herstel van blessures te versnellen en de training van de sporter te beperken tot het moment dat hij weer gezond is.

Revalideren

De fysiotherapeut helpt veel bij het faciliteren van revalidatie na herstel van blessures. Van de sporter wordt verwacht dat hij of zij snel weer functioneel is, waardoor het herstelproces wordt versneld en de training van de sporter tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast wordt van de sporter verwacht dat hij of zij met de meeste kans op succes wordt herplaatst.

Kennis overgeven

De fysiotherapeut richt zich op het verbeteren van alle kennisgebieden die bijdragen aan de opleiding van professionals op het gebied van de fysiotherapie, met name op het niveau van afgestudeerden.

Een goed onderzoek doen naar het lichaam

Fysiotherapeuten zijn actief betrokken bij onderzoeksstudies die een belangrijke bijdrage leveren aan de uitbreiding en ontwikkeling van expertise op het gebied van sportfysiotherapie. Fysiotherapeuten gebruiken hun vaardigheden en kennis om een aantal medische aandoeningen te verbeteren, zoals neurologische, cardiovasculaire, neuromusculoskeletale en ademhalingsaandoeningen.

https://www.cbtfysio.nl/beweging-therapie