Multiresource
Image default
Dienstverlening

Wat zijn voor jouw bedrijf de voordelen van robotic process automation?

Stel je hebt een accountantskantoor dat aan het einde van elke maand met piekmomenten worstelt vanwege de berg met werk die in een kort tijdsbestek voor diverse klanten verzet moet worden. Die pieken en dalen krijg je maar moeilijk onder controle, want je kunt enkel voor die paar dagen geen extra personeel aannemen. Als je een eenmanszaak hebt, lukt het je het eerste jaar misschien nog wel om die extra uren in het weekend of in de avonden te draaien om je klanten van die dienstverlening te voorzien die je beloofd hebt en deadlines te halen. De rest van de maand red je het namelijk prima, totdat je merkt dat je je focus kwijt raakt en fouten gaat maken. Die weekenden en avonden leiden niet meer tot het gewenste resultaat. Je hebt hulp in andere vorm nodig.

RPA – robotic process automation kan het verschil maken

Door software binnen je bedrijf te introduceren die diverse applicaties of andere software met elkaar laat samenwerken, kun je grote voordelen behalen. Zo kan een stukje extra software je helpen, doordat je dezelfde informatie niet op meerdere plekken hoeft te herhalen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar voorkomt ook dat je bij het overnemen van informatie fouten maakt. Robotic process automation zorgt er voor dat programma’s met elkaar overweg kunnen en data van de ene plek gedeeld worden met data op een andere plaats. Zo kunnen je facturen of belastingaangiften automatisch tot stand laten komen, zonder dat je handmatig een druk op de knop hoeft te doen of informatie die al ergens staat moet gaan kopiëren. 

Process automation op kleine of grotere schaal

Of je nu in je eentje de boel bestiert of aan het hoofd staat van een grote multinational, door op de hoogte te zijn van mogelijkheden om bedrijfsprocessen soepeler te laten lopen, kun je bewust kiezen voor kwaliteit van dienstverlening en efficiëntere bedrijfsvoering. 

https://www.novictus.nl/