Multiresource
Image default
Boeken en Tijdschriften

Zelf een boek maken: geef een boodschap aan een ander

Boeken, zowel met tekst als met foto’s, kunnen een ander een hoop vertellen. Soms is het direct, de andere keer wat abstracter. Maar het zegt dingen die je misschien niet verbaal zou durven of kunnen zeggen tegen een ander. Dat is de kracht van een boek. Zelf een boek maken is best een flinke onderneming, maar het kan absoluut de moeite waard zijn. Ben je benieuwd wat er mogelijk is? Hieronder zetten we een aantal potentiële boodschappen van een boek (tekst of foto) voor je op een rijtje ter inspiratie.

Ik hou van jou

Je liefde tonen kan op diverse wijzen. Een boek is één van de uniekere en originele wijzen om dit te doen. Zo is het mogelijk dat je zelf in de pen kruipt en iets bijzonders voor een ander schrijft. 10 redenen waarom ik van je hou, als cadeau voor je geliefde op Valentijnsdag. Om maar een voorbeeld te noemen. Of een boek vol versjes waarin je jouw liefde voor je kinderen toont. Of misschien kies je wel voor een fotoboek waarin je alle gelukkige momenten van jou en iemand die je dierbaar is toont. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, en je weet zeker dat de ander enorm blij zal zijn met je cadeau.

Fijne verjaardag/jubileum/trouwdag

Een boek is natuurlijk ook een perfect cadeau als er wat te vieren valt. Zo kun je een boek laten drukken voor een kind voor de verjaardag. Een zelf geschreven kinderboek met de jarige job in de hoofdrol. Maar je kunt ook een fotoboek laten maken voor een 25-jarig huwelijk. Alle mooie momenten passeren de revue in jouw fotoboek. Daarnaast is een fotoboek een leuk cadeau voor een collega die 10 jaar bij hetzelfde bedrijf heeft gewerkt. Leuke foto’s met collega’s en de bazen: het kan allemaal. Ook hiervoor is een boek met tekst of een fotoboek een goed geschenk.

Je wordt papa/oma/opa/broer/zus

Een nieuw leven is altijd een bijzonder moment. Maar hoe kondig je dit aan? Het is mogelijk dit aan te kondigen in de vorm van een boek of fotoboek. Dit maakt het nog net even bijzonderder. Als je aan jouw partner wilt laten weten dat hij vader wordt, kun je bijvoorbeeld een fotoboek maken waarin je jullie relatie in beelden toont. Alle momenten van geluk. Op het einde van het fotoboek kondig je vervolgens aan dat je zwanger bent. Maar ook andere familieleden kunnen via deze manier op de hoogte gebracht worden van het blije nieuws.

Ik denk aan je

Ook wanneer je iemand wilt laten blijken dat je aan hem of haar denkt, is een boek of een fotoboek een optie. Als je bijvoorbeeld een vriendin al even niet hebt gezien, is een fotoboek met alle leuke momenten samen een uitstekende manier om te laten weten dat je aan haar denkt en/of haar mist. Vele mogelijkheden zijn er, wanneer je kiest voor een boek of fotoboek. Wat zal jouw boodschap zijn?