Multiresource
Image default
Bedrijven

4 voordelen van een sfeerhaard in je woonkamer

We leven in een tijd waarin veel wordt ontwikkeld, zo wordt er ook ontwikkeld op het gebied van haarden. Een nieuwe ontwikkeling is dus ook de sfeerhaard, dit is een haard op elektriciteit. Hierdoor heb je geen hout nodig en komt er geen rook vrij. 

Hoe werkt het?

Een sfeerhaard werkt op elektriciteit, door de elektriciteit worden er verwarmingselementen geactiveerd. De verwarmingselementen zitten op een dusdanige manier opgeborgen dat het compleet veilig is. Verder worden er ook vlammen gecreëerd, dit is complete simulatie. De vlammen ontstaan uit LED-licht. 

Veiligheid

Vuur kan gevaarlijk zijn, een ouderwetse open haard is dus niet heel veilig. Het is regelmatig voorgekomen dat kinderen of huisdieren zich hebben gebrand aan een open haard. Doordat er bij een sfeerhaard geen gebruik wordt gemaakt van vlammen is het dus onmogelijk dat iemand zich hieraan brandt. Gevaarlijke stoffen of gassen kunnen vrijkomen bij het branden van hout, bij een sfeerhaard heeft u hier geen last van omdat deze compleet elektrisch is. 

Elke gewenste locatie

Omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met een schoorsteen of rook kan een sfeerhaard op elke gewenste locatie worden geplaatst. Het enige wat nodig is, is een stopcontact. 

Gewenste temperatuur

Net als uw verwarming kunt u de temperatuur van uw sfeerhaard bedienen in tegenstelling tot een normale haard, deze worden vaak te warm. De sfeerhaard kan hierdoor de hele dag door branden zonder dat de warmte u te veel wordt. 

Makkelijk

Een sfeerhaard is lekker makkelijk en neemt veel taken weg, het halen van haardhout is bijvoorbeeld niet meer nodig. Het aanmaken van het vuur is ook niet meer nodig, het tussendoor opgooien van nieuw hout dus ook niet. Ook laat het geen troep achter en wordt het roetvegen u ook ontnomen. Dit alles zorgt ervoor dat u optimaal kan genieten van uw sfeerhaard.