Multiresource
Image default
Winkelen

5 redenen om een kokosmat te kopen

Kokosmatten zijn erg populair. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en gaan lang mee. Je leest hier vijf redenen waarom ook jij een kokosmat wil aanschaffen.

Het haalt het vuil van je schoenen

Een deurmat staat leuk, maar heeft natuurlijk ook een functie. Je wil graag dat je schoenen goed schoon en droog worden gemaakt door de mat. Een kokosmat is hier perfect voor. Kokosvezels zijn hard en blijven goed omhoog staan. Hierdoor kunnen ze zelfs vuil tussen het profiel van je schoenzolen vandaan halen. Op een kokosmat loop je dus eenvoudig je schoenen schoon.

Eenvoudig schoon te maken

Het is niet alleen handig als de mat jouw schoenen schoonmaakt, maar het is dan ook wel zo fijn als de mat zelf goed schoon te maken is. Gelukkig zijn kokosmatten eenvoudig te reinigen. Door ze regelmatig te stofzuigen haal je het grootste gedeelte van het vuil al weg. Als je de mat ook af en toe sopt met een mengsel van water en soda maak je de kokosmat extra goed schoon. Maak hiervoor een sopje, pak een borstel en maak deze goed nat. Hiermee maak je de mat niet alleen goed schoon, maar het vochtig maken van de vezels is ook goed voor de kwaliteit en levensduur van de mat.

Ze zijn verkrijgbaar in veel kleuren

Bij een kokosmat heb je misschien al snel de klassieke bruine kleur in gedachten, maar je kunt tegenwoordig kokosmatten kopen in allerlei kleuren. Ook patronen met verschillende kleuren kun je steeds vaker vinden. Zo is er altijd wel een mat te vinden die goed in jouw interieur past.

Je hebt keuze uit verschillende diktes

Kokosmatten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Dit is erg handig, omdat je zo een kokosmat kunt kiezen die perfect in jouw huis past. Moet de deur over de mat heen open kunnen? Dan kies je voor een wat dunnere mat. Leg je de mat in een uitsparing in de grond en moet deze gelijk komen te liggen met de rest van de vloer? Kies dan de mat die precies de juiste dikte heeft.

Alle maten zijn mogelijk

Een kokosmat is eenvoudig op de juiste maat te snijden. Zo kun je ervoor kiezen om de mat helemaal op maat te bestellen, maar je kunt ook thuis de mat eenvoudig nog een beetje bijsnijden om deze perfect op maat te krijgen. Zo weet je zeker dat je altijd een mat hebt die past.

Zoals je ziet heeft een kokosmat veel voordelen. Ze houden je schoenen goed schoon, zijn zelf eenvoudig schoon te houden en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maten en diktes. Zo is er altijd een kokosmat te vinden die perfect is in jouw situatie.

https://www.deurmatdirect.nl/