Multiresource
Image default
Bedrijven

Auxzenze voorkomt social engineering

Wat is social engineering?

Bij social engineering wordt er door een computerkraker een speciale techniek gebruikt om uw systemen te kraken. Dit doet hij door gebruik te maken van de zwakste schakel in de computertechniek, namelijk de mens. De hackers gaan bij social engineering niet op zoek naar de technische kwetsbaarheden, maar naar de kwetsbaarheden in de mensen die de computers bedienen. De hackers maken gebruik van de menselijke eigenschappen zoals angst, hebzucht, nieuwsgierigheid, vertrouwen en onwetendheid. Laat u, als computergebruiker, niet misbruiken en geef als er gebeld wordt geen informatie vrij. Zorg ervoor dat ze niet in uw computer kunnen komen.

Wat doet een hacker bij social engineering?

Een hacker belt u waarschijnlijk om vertrouwelijke en geheime informatie los te krijgen. Omdat dit vaak lukt, is social engineering vaak effectief om bedrijfssystemen aan te vallen. Ze gebruiken daarvoor verschillende technieken. De bekendste is wel dat u gebeld wordt door een zogenaamde IT-beheerder die aangeeft dat er update van het systeem komt, omdat uw computer zo traag is. Hij zal de werknemer van een bedrijf de logingegevens vragen, zodat hij na de update kan inloggen om alles up-to-date te maken. Trap daar nooit in, omdat hij dan alle gegevens van het bedrijf kan gebruiken om te chanteren of om alle computers van het bedrijf plat te leggen. Als er geld wordt betaald, dan wordt de blokkade opgeheven. Koppel ook nooit een gevonden USB-stick met een bedrijfscomputer. Zodra u dat doet, kan er malware worden geïnstalleerd.

Het nut van social engineering

Een hacker die in uw computersysteem is binnendrongen en de computers plat leggen, kan een geldbedrag eisen, voordat uw gegevens weer door u gebruikt kunnen worden. Ook kunt u gechanteerd worden om geld te betalen, omdat de hacker anders vertrouwelijke gegevens van u bekend zal maken. Er kunnen ook vertrouwelijke gegevens van uw bedrijf worden gestolen wanneer u met de ontwikkeling van een nieuw product of technologie bezig bent.

Het bewaken van uw gegevens

Het is als bedrijf bijzonder belangrijk dat uw data en het beveiligen van de communicatie, zowel intern als extern in orde is. Een bedrijf dat u daarvoor kunt ontzorgen is Auxzenze. Het is een professioneel IT-bedrijf die de juiste mentaliteit heeft. Uw ICT is nog altijd een van de belangrijkste factoren binnen uw bedrijfsprocessen. U moet er niet aan denken dat de ICT hapert of uitvalt. Het is mogelijk dat uw processen veel efficiënter en veiliger kunnen werken. U kunt daarvoor beter uw netwerken laten beheren door Auxzenze. Dan weet u dat u zeker en veilig kunt werken. Ze zorgen voor veilige werkplekken en hosting. Auxzenze levert niet alleen diensten, maar rapporteren, monitoren en adviseren.

https://www.auxzenze.nl/