Multiresource
Image default
Kinderen

Begrijp de stadia die je kind doormaakt

Begrijp de stadia die je kind doormaakt

Onderlinge afhankelijkheid houdt in dat ouder en kind op elkaar vertrouwen om het beste in elkaar naar boven te halen. Je zou niet in staat zijn om je kind op te voeden als je niet werd uitgedaagd tijdens elke fase. Dit is wanneer het verbonden paar echt schittert. Ze helpen elkaar om zo goed mogelijk te zijn. Interdependentie training bereidt een jongere voor op het leven in relaties en banen. Management consultants leren het concept van onderlinge afhankelijkheid om de productiviteit te verhogen. Weten wanneer en hoe je om hulp moet vragen is een belangrijke sociale vaardigheid die zelfs een 2-jarige kan leren: “Ik kan het zelf, maar ik kan hulp gebruiken.” Je kunt een  kinderfiets kopen en ze vervolgens laten oefenen met fietsen. Zo raken ze bekend met deze activiteit.

Herken de teruggetrokken en sociale voorkeuren van je kind

Een kind ontwikkelt zich van teruggetrokken naar sociaal in alle ontwikkelingsfasen. Dit omvat van autonoom willen zijn tot erbij willen horen. Ze leren natuurlijk de gevolgen van hun acties in te schatten wanneer jongeren gewend zijn hulp van anderen te krijgen. Vertrouw hen een aantal verantwoordelijkheden toe, van kleine tot grote klussen. Je kunt verantwoordelijkheid initiëren door hen de zorg van een orbitkey toe te vertrouwen om te kijken hoe ze daar mee omgaan. Mensen die echt gelukkig en gezond zijn, zijn niet afhankelijk of onafhankelijk, maar zijn eerder met elkaar verbonden.

Help je peuter om zelf te spelen

Het vermogen om te genieten van alleen spelen is een onderdeel van zelfdiscipline. Een baby doet dit slechts in korte periodes en zal vóór de leeftijd van 18 maanden vaak bij zijn moeder gaan kijken, hetzij door fysiek naar haar toe te komen, hetzij door naar haar te kijken. Ze zullen in staat zijn hun eigen zaken te kunnen regelen. Een peuter zal niet zoveel entertainment nodig hebben als een baby die nog niet zo goed gebonden is. De periode tussen 14 en 18 maanden is bijzonder moeilijk voor moeders. De autonome en energieke peuter wil overal bij betrokken zijn. Ze hebben nog steeds ‘aanzienlijke’ betrokkenheid van hun moeder nodig. Moeders van eenjarige kinderen moeten zich voorbereiden op deze marathon periode van geven, omdat de verleiding groot is om te denken: “Ik zal me kunnen ontspannen nu hij een jaar oud is.” Dat zal je wel weer doen, maar niet nu. Wacht nog 18 maanden en let dan op signalen dat je autonome peuter afstand van je probeert te nemen. Probeer hun verantwoordelijkheden toe te vertrouwen in de fase waarin ze verder van je af staan, zodat ze toch kunnen leren onafhankelijk te zijn. Vertrouw hen eenvoudige taken toe, zoals het op hun plaats houden van hun spullen en het bewaken van jouw laptop dat in de laptop rugzak is opgeborgen.

Stimuleer hen om relaties aan te gaan

Grootouders of andere volwassenen die regelmatig voor je oudere, onafhankelijke peuter zorgen, kunnen hem of haar helpen te leren op iemand anders dan zijn of haar ouders te vertrouwen. Nodig belangrijke mensen in het leven van je kind uit, zodat wanneer ze wat afstand beginnen te nemen, ze leren op verschillende mensen te vertrouwen voor hulp. Onthoud dat hun acties moeilijker te beheren zijn naarmate kinderen overgaan van de ene ontwikkelingsfase naar de volgende. Je kunt de disciplinaire problemen die met de verandering gepaard gaan, verminderen door het gemakkelijker te maken.