Multiresource
Image default
Kinderen

Werkt een GPS horloge zonder abonnement?

Het gebruik van een kind GPS horloge is onder veel ouders en kinderen populair. Door middel van het GPS kinderhorloge dat een kind draagt, kunnen de ouders altijd de locatie inzien en meldingen ontvangen op het moment dat het kind een zone verlaat of betreedt en wanneer er op de SOS-knop wordt gedrukt in geval van nood. Maar werken dit soort GPS horloges ook zonder abonnement? Het antwoord daarop: ja, er zijn GPS die functioneren zonder abonnement.

 

SIM-kaart

In een GPS kinderhorloge zit een interne SIM-kaart. Het GPS horloge meet locaties via de satellieten (GPS) en stuurt de locaties door naar het online account via dataverbinding (middels de SIM-kaart). De SIM-kaart in een GPS horloge is dus van belang en moet actief blijven. Is de SIM-kaart niet actief, is het GPS horloge niet in staat om data door te sturen naar het online account. In grote lijnen zijn er twee grote verschillen in GPS kinderhorloges: met abonnement en met prepaid tegoed.

Met abonnement

Een GPS horloge voor kinderen met abonnement werkt met een abonnement voor een vooraf vastgestelde periode waar u aan vast zit en na verloop waarschijnlijk verlengd wordt. Een GPS horloge met abonnement neemt vaak veel kosten met zich mee, omdat u ook betaalt als u het horloge niet gebruikt. Erg zonde van het geld als u het GPS horloge bijvoorbeeld alleen in de vakantie gebruikt.

 

Prepaid tegoed

Beter is om te kiezen voor een kind GPS horloge dat gebruik maakt van prepaid tegoed. Met prepaid tegoed betaalt u naar gebruik. Wilt u het GPS horloge bijvoorbeeld 3 maanden gebruiken en daarna een periode niet, waardeert het GPS horloge met 3 maanden op. Na afloop wordt het tegoed niet stilzwijgend verlengd en kunt u het kinderhorloge opnieuw opwaarderen op het moment dat u weer gebruik wilt gaan maken van het GPS horloge.

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/