Multiresource
Image default
Bedrijven

Bestel gemakkelijk en snel een staafmagneet

Wanneer u online op zoek gaat naar een nieuwe staafmagneet, zult u zien dat er meerdere aanbieders van magneten zijn. Magneten zijn er in allerlei soorten en maten. Magneten worden gebruikt uit praktisch oogpunt om dingen mee op te hangen. Magneten dienen daarnaast ook vaak als decoratie, denk hierbij bijvoorbeeld aan de koelkastmagneet. Een staafmagneet kan ook voor deze praktische en decoratieve doeleinden gebruikt worden. Echter, de staafmagneet is dé magneet die we vaak terugzien bij demonstraties binnen de natuurkunde. Voor welk doeleinde u ook een staafmagneet nodig heeft, online zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor de aanschaf van een staafmagneet.

Wat is een staafmagneet precies?

Een staafmagneet is een magneet gemaakt van een speciaal materiaal, namelijk van: aarde metaal. Deze metaalsoort wordt als bijzonder beschouwd omdat het een hele sterke metaalsoort is. Wat de vorm van een staafmagneet is, wordt eigenlijk in de term zelf al verraden. Een staafmagneet is namelijk zoals de naam al doet vermoeden, een magneet in de vorm van een staaf. De staafmagneet heeft zoals alle andere magneten ook een noordpool en een zuidpool. En automatisch geldt dan ook dat de noordpool van een staafmagneet de zuidpool van een andere staafmagneet aantrekt en andersom.

Waar wordt een staafmagneet voor gebruikt?

Een staafmagneet kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. U kunt een staafmagneet, net zoals bijvoorbeeld andere soorten magneetjes, bevestigen op uw koelkast. Maar waar de staafmagneet toch het vaakst terug te vinden is, is in demonstraties. De staafmagneet leent zich namelijk perfect om de werking van een magneet te tonen. Door het sterke materiaal en de vorm, is de werking van deze magneet duidelijk te demonstreren. De werking van de noordpool en de zuidpool van een magneet, kan heel duidelijk worden uitgelegd met behulp van een staafmagneet. Waar gaat u de staafmagneet voor gebruiken.