Multiresource
Image default
Bedrijven

Business mediation voor uw zakelijke geschillen

Business mediation biedt de oplossing voor een geschil zonder dat er beroep op de rechter wordt gedaan; of het om geschillen gaat tussen twee bedrijven of om geschillen tussen een bedrijf en een individu. Wij werken professioneel en onpartijdig en werken samen met beide partijen om tot een oplossing te komen. Voor geschillen zijn advocaten en rechtszaken nodig. Dit is een lang en duur proces dat vermeden kan worden als beide partijen instemmen voor business mediation. Met de voordelen van lagere kosten is het niet verbazingwekkend dat veel partijen bij zakelijke geschillen voor business mediation kiezen.

Hoe gaan wij te werk?

Beide partijen krijgen de gelegenheid om het geschil te beschrijven. Wij stellen op ons beurt vragen om de situatie en het perspectief van beide partijen beter te begrijpen om ten slotte tot een aangename oplossing te komen. Wanneer beide partijen akkoord gaan met de oplossing, leggen wij deze vast in een overeenkomst. Aan beide partijen wordt gevraagd de overeenkomst te tekenen en hiermee wordt het bemiddelingsproces afgesloten. Bij business mediation nemen beide partijen vrijwillig deel aan business mediation, hetgeen betekent dat beide partijen een zeer goede kans hebben dat het geschil ter plaatste wordt beslecht. In het algemeen worden de kosten voor business mediation door beide partijen gedeeld.

Wanneer zou u business mediation inzetten?

Business mediation biedt niet alleen oplossingen voor een conflict tussen twee bedrijven, maar ook oplossingen voor interne conflicten en spanningen tussen werknemers, managers en directeuren. In het laatste geval biedt business mediation – als derde partij – onpartijdige en voldoening gevende oplossingen, waarmee beide partijen tevreden zullen zijn. Business mediation is onpartijdig, betaalbaar, vertrouwelijk en biedt snellere oplossingen dan bij rechtzaken. Door beide betrokken partijen meer input te geven over de vastgestelde uitkomst, kunnen geschillen flexibeler, sneller en goedkoper worden opgelost. Maak vandaag nog contact met ons voor meer informatie over hoe we u of uw bedrijf kunnen helpen.