Multiresource
Image default
Vakantie

Costa Rica rondreis – tropisch juweel van Centraal-Amerika

Het is misschien niet het goedkoopste land van Midden-Amerika maar wel verreweg het allermooiste. Rijk aan vulkanen, in witte stranden en liefst een kwart van het hele land staat onder natuurbescherming. Daar zullen de wasbeer, de luiaard en de aardbeigifkikker blij om zijn. En Costa Rica reist heerlijk veilig; dit is geen bananenrepubliek maar een staatje met een lange, democratische traditie. Met zwemwater aan twee kanten: de Stille Oceaan en de Grote Oceaan. Een Costa Rica rondreis hoeft niet heel lang te duren maar is wel intens genieten.

 

Waarom een Costa Rica rondreis plannen?

Nou, wat denk je van de natuur. Door regenwouden banjeren? Bij de vulkaan omhoog? Dwars door de jungle glijden over kayak water. Of in het Tortuguero National Park schildpadden spotten? Ben je toch op het strand, dan even dat Robinson-gevoel ervaren. Ook voor de actieve levensgenieter is Costa Rica een walhalla. Of je nu wilt snorkelen of surfen. Of jezelf in een warme bron wenst te dopen. Costa Rica is bovendien dé plek om vriendschappen te sluiten met apen.

 

Kennismaken met de Ticos

Ticos, zo worden de Costa Ricanen broederlijk aangeduid. Een volk dat nogal wat waarde hecht aan familie en saamhorigheid. Ticos kennen geen ‘nee’ en dat is wel even wennen. Ze bewonen een weelderig groen land en dat blijft ook zo met de regenseizoenen. Het zonnetje schijnt wel vaak en dan trekken de stranden. Het Cahuita National Park grossiert er zelfs in: magistrale witte zandstranden. Dit land heeft het patent op het ‘pura vida’, het heerlijk eenvoudige leven.

 

Slapende vulkanen en slome luiaards

Hoe ziet zo’n Costa Rica rondreis door dit Centraal-Amerikaanse diamantje er nu uit? In elk geval ga je naar de nevelwouden van het Monteverde Cloud Forrest. De doorgang gaat via zip-lines en wiebelende touw hangbruggen. Van alle vulkanen moet zeker de Arenal op je bucketlist. Sommigen zeggen dat hij slaapt maar dan is het rommelen zeker het snurken van de vulkaan? In de rook van de Arenal stort de waterval La Fortuna zich naar beneden, mooi uitgangspunt om via een tropische rivier de jungle in te zwemmen. Verzeker je ook van een ontmoeting met de o zo trage maar supervriendelijke luiaard. Loop daarvoor het nationale park Manuel Antonio binnen. Wees een durfal en doe een jungle trekking in het park Corcovado, bekend om de miereneters, poema’s en apen. En bewonder de waterval in Rio Celeste die neerstort in een fotogeniek blauwe rivier.

 

Feeërieke vibes op je Costa Rica rondreis

Reggae liefhebbers zullen op hun Costa Rica rondreis een lange stop overwegen in Puerto Viejo, reggae eiland bij uitstek. De relaxte vibe hier merk je trouwens overal in Costa Rica. Mensen maken zich er niet druk over kleine dingetjes en zoeken een lekkere hangmat terwijl ze een kokosnoot afkluiven. Natuurlijk is er ook de buzz van de stad. Neem nou San José, heel kleurrijk in de wijk Barrio Amón en bruisend op de Mercado Central. Verderop geldt Puerto Limón als de belangrijkste havenstad van het land en hult zich in een Caribisch sfeertje met Afro-Amerikaanse touch. De steden zijn vrij klein in Costa Rica maar hebben bijna allemaal wel iets speciaals te bieden. Zo is Jacó een aantrekkelijke surfspot en nodigt Uvita uit om de enorme repen zandstrand.

 

Klik hier om naar onze website te gaan.