Multiresource
Image default
Bedrijven

Cryptocurrency voor beginners

Tegenwoordig heeft iedereen wel eens van bitcoins en cryptocurrency gehoord. Maar wat er eigenlijk allemaal is, dat is voor vele een raadsel. Als je zelf in crypto’s wilt gaan investeren zal je een aantal begrippen moeten leren kennen. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer zijn er een paar begrippen op een rijtje gezet.

 

Cryptocurrency

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat cryptocurrency eigenlijk is. Om dat duidelijker te maken kan je het beste het woord splitsen. Crypto betekend geheim of verbergen. En currency betekend valuta. Cryptocurrency is dus eigenlijk niks anders van geheime of verborgen valuta. Het geheime zit hem in de versleuteling van de informatie. Dit zorgt er voor dat onbevoegde de informatie niet kunnen inzien. Cryptocurrency is ontwikkeld als een digitale vorm van betalen en is een alternatief voor gebruikelijke valuta.

 

Bockchain

Een blockchain is een soort database waar informatie in opgeslagen kan worden. Het woord zegt het eigenlijk al, het zijn kleine blokjes informatie die met een lange ketting aan elkaar verbonden zijn. Elk blokje dat wordt toegevoegd bevat informatie over het vorige blokje. Dit is dus een lange slinger aan transacties die constant herleidbaar is  en niet meer aangepast kunnen worden.

 

Bitcoin

De meest bekende cryptocurrency is Bitcoin. Het is nooit bekend geworden wie de bitcoin heeft opgericht. Er zijn ook maar 21.000.000 bitcoins beschikbaar en dit zal nooit meer worden. Hierdoor is het een schaars product. Wil je nu meer weten over andere cryptocurrency dan kan je altijd zoeken naar Ethereum, Litecoin of ripple nieuws.

 

https://cryptobenelux.com/ripple-nieuws/