Multiresource
Image default
Muziek

De beste speakers voor uw computer

De beste en goedkoopste computer luidsprekers

Uiteraard zijn er altijd mogelijkheden om PC-luidsprekers te vinden tegen zeer lage prijzen. Helaas volgt de kwaliteit niet altijd.

Ik heb mijn instapniveau vrij breed gedefinieerd: alles onder de 100 euro. Toch was ik veeleisend en selecteerde ik alleen producten die een goede kwaliteit boden.

De eerste luidsprekers in mijn selectie bieden 5.1 surround sound. Hoewel de Logitech Z506’s niet nieuw zijn, bieden ze vandaag de dag nog steeds een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Ze zijn voorzien van een middenluidspreker, vier modules en een subwoofer. Het geheel is naar mijn mening vrij stijlvol, met hun ronde vormen en de matzwarte coating.

Aan de aansluitzijde heeft Logitech de minimalismekaart afgespeeld: een 6-kanaals ingang, een 3,5 mm-aansluiting, een RCA-ingang, een hoofdtelefoonaansluiting. Deze luidspreker is duidelijk ontworpen voor gebruik op een PC, niet op een televisie.

Bovendien is er geen afstandsbediening aanwezig en kan de ergonomie worden herzien, aangezien alles via het achterpaneel van de subwoofer kan worden aangesloten en aangepast (dus je kunt net zo goed zeggen dat deze toegankelijk moet zijn). Aan de andere kant zijn alle kabels tussen de 2 en 5 meter lang, wat meer dan genoeg is om een ruimte te bedekken.

Hoe zit het met de geluidskwaliteit in dit alles? Om eerlijk te zijn, als het juist is, is het ook niet optimaal. De subwoofer, aangekondigd als beginnend bij 45 Hz, wordt pas echt hoorbaar rond 80-90 Hz.

Het geleverde vermogen bereikt 75 Watt RMS, wat eigenlijk veel te veel is voor de overgrote meerderheid van de gebruikers. Zelfs als u deze luidsprekers op de hoeken van een grote ruimte plaatst en een avond thuis wilt organiseren, moet u waarschijnlijk het volume beperken tot minder dan 80% van de totale capaciteit.

Over het geheel genomen zijn de Z506’s zeer goede instapmodel surround-luidsprekers en bieden ze een indrukwekkende prijs/kwaliteitsverhouding. Ze zijn vooral handig om jezelf onder te dompelen in films of videogames, maar zijn ook zeer geschikt om naar muziek te luisteren.

Logitech Z623: de beste producten uit het middensegment van het assortiment

Als u op zoek bent naar het beste in 2.1 luidsprekers, zal de Logitech Z623 u zeker bevallen.

THX-gecertificeerd, leveren deze luidsprekers een enorm 200 Watt RMS-vermogen dankzij de indrukwekkende subwoofer die ze vergezelt. Met andere woorden, degenen die ze gebruiken, zullen er maar zelden meer dan 40% voor betalen!

Wat waarschijnlijk het meest opvallend is aan deze luidsprekers is de materiaalkwaliteit die Logitech heeft bereikt. De prijs van het apparaat is zeker veel hoger dan de instapmodellen, maar het blijft zeer betaalbaar in vergelijking met wat sommige andere merken bieden.

Een ander verrassend punt is het compacte formaat van het systeem. Met een gewicht van minder dan 10 kg kunnen zowel de luidsprekers als de subwoofer samen gemakkelijk worden getransporteerd indien nodig.

Bovendien kunnen de Z623-luidsprekers, in tegenstelling tot surround setup, waarvoor een bepaalde installatie- en configuratietijd nodig is, in slechts 10 minuten worden geïnstalleerd en geconfigureerd.

 

 

In feite, de eerste keer dat u het gebruikt, moet u het volume zeer laag instellen voordat u uw eerste vermogenstests uitvoert. Inderdaad, meer dan 20 tot 30% van het geluidsvermogen wordt nu al te luidruchtig voor een enkele kamer.

Uitstekend geschikt voor films en spelletjes, maar het is alleen jammer dat deze luidsprekers niet zijn voorzien van een afstandsbediening, wat het gebruik op TV gemakkelijker zou hebben gemaakt.

Al met al zijn de Z623-luidsprekers een van de beste keuzes als u een krachtige opstelling met een uitstekende hardwarekwaliteit wilt.

https://tevredenconsument.nl/elektronica/de-beste-speakers-voor-uw-computer/