Multiresource
Image default
Bedrijven

De beste tips voor een veilige elektra aansluiting thuis

Elektriciteit kan levensgevaarlijk zijn, dus bij werkzaamheden aan elektra moet je er zeker van zijn dat je weet waar je aan begint. Niet alleen kennis is van groot belang maar ook de hele omgeving waar je werkzaam bent. Om veilig elektra aan te kunnen leggen moet je vooral aan deze twee dingen voldoen, ook is het belangrijk om in het hele huis de stroom uit te zetten. Je hebt ook de optie om alleen de achterliggende groep uit te zetten, hoewel dit ook veilig is, is het alsnog aan te raden om de stroom in het hele huis eraf te halen.

Meer tips

Ook werken met de juiste gereedschap is heel belangrijk, hierbij kan je denken aan spanningsmeters, schoenen met een dikke zool of rubberen zool en ook geïsoleerd gereedschap kan je niet missen. Zorgvuldig te werk gaan is net zo belangrijk als de stroom uitzetten en gaat goed gepaard met de nodige kennis. Wanneer je niet zorgvuldig te werk gaat dan kunnen de elektra kabels, of andere componenten van elektra schade oplopen. Deze schade kan weer allemaal gevolgen hebben, hier kan je denken aan kortsluiting of stroomstoring, brand en beschadiging aan één of meerdere elektrische apparaten of installaties. Wanneer je nieuw bent met elektra kan je altijd de hulp inschakelen van iemand anders en zorgt ervoor dat apparaten aangesloten zijn op een stopcontact met randaarde. Randaarde zorgt er namelijk voor dat er bij overspanning, de apparaten niet onder stroom komen te staan. De extra stroom bij overspanning wordt weggevoerd naar de grond.

Elektricien Louwmans inschakelen

De hulp van Elektricien Louwmans inschakelen kan je ook niet missen. Elektricien Louwmans heeft alle nodige kennis op het gebied van elektra en heeft elke dag meerdere ervaren en gespecialiseerde elektriciens in dienst. Elektricien Louwmans beschikt ook over een 24/7 noodservice die op elk moment van de dag bij je terecht kan komen voor alle nodige hulp. Elektricien Louwmans is gespecialiseerd in het aanleggen van elektra, aansluiten of vervangen van groepenkasten en meterkasten en het oplossen van storingen en meer.