Multiresource
Image default
Zorg

De beste zorg voor jou

Indien jij bezig bent met zorgverzekering vergelijken 2022 is het allerbelangrijkste dat jij de beste zorg vindt voor jou. De beste zorg voor jou is anders dan de beste zorg voor je partner, de beste zorg voor je vader, de beste zorg voor je moeder en voor wie dan ook. Als jij voor de eerste keer een zorgverzekering afsluit dan kan het best lastig zijn om te bepalen wat jij wel en niet moet opnemen onder jouw persoonlijke verzekering. Doe van tevoren voldoende onderzoek hiernaar zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hierdoor is het risico er nog steeds dat jij een verkeerde keuze maakt, maar door het doen van voldoende onderzoek wordt het risico wel kleiner.

Zorgopties
Er zijn ontzettend veel opties mogelijk op het gebied van zorg. Denk hierbij aan specifieke geneesmiddelen, fysiotherapie, psychologische zorg en nog veel meer. Zorg dat jij van tevoren goed weet wat alles betekend. Natuurlijk blijft het een beetje raden maar vaak kan jij zelf wel aardig inschatten van welke zorg jij wel of niet gebruik gaat maken in een jaar. Controleer de basisverzekering en de aanvullende verzekering op het feit of alles daadwerkelijk binnen een pakket valt. Dat is namelijk niet voor iedere verzekeraar hetzelfde. 

Het eigen risico

Het is voor vele mensen een worsteling om te bepalen hoe hoog of hoe laag het eigen risico moet zijn. Het is hoe dan ook wettelijk verplicht om minimaal 385 euro aan eigen risico te hebben. Dit is het bedrag dat jij hoe dan ook betaalt als jij gebruik wilt maken van zorg. Gelukkig vallen hieronder geen kosten voor de huisarts, wel kosten voor geneesmidellen. Het maximum aan eigen risico is 885 euro. Het gevaar hieraan is dat jij indien een medische ingreep noodzakelijk is ontzettend veel kosten zelf moet bepalen. 

De financiële afweging

De afweging die jij hierin moet maken op financieel gebied is ten eerste kijken naar jouw medische verleden. Als jij vaak extra gebruik moet maken van zorg dan is het eigen risico laag houden erg verstandig. Indien jij het eigen risico meestal niet opmaakt dan kan je het eigen risico best wat hoger zetten zodat premiekosten bespaard blijven voor jou. Als jij denkt een kostenpost te kunnen betalen op medisch gebied dan is het verder vaak niet noodzakelijk om een verzekering hiervoor af te sluiten. 

 

Ga naar Zeker.com als je wilt besparen op jouw zorgpremie volgend jaar.