Multiresource
Image default
Bedrijven

De e-sigaret is sterk in opmars

In Nederland wordt een vape ook wel de e-sigaret of elektrische sigaret genoemd. Vape is een ander woord voor damper/elektronische sigaret. Bij een gewone sigaret wordt bij het roken tabak verbrandt, maar dat is bij een e-sigaret niet het geval. Bij een e-sigaret wordt een vloeistof verwarmd en omgezet in een damp. Daarom wordt het roken van een e-sigaret ook wel dampen genoemd. Wanneer u een e-sigaret gebruikt, zal u de damp inhaleren. Vandaar het woord “damper”.

De werking van de vape

De vape bestaat uit twee delen namelijk; de batterij en de verdamper. De batterij zorgt ervoor dat de tank een bepaalde wattage aan kracht krijgt. Hierdoor zal het verwarmings- element in de tank opgloeien. De tank is het bovenstuk van de e-sigaret. Hierin wordt de vloeistof gedaan. In de tank zit een verwarmings- element (gloeispiraal en katoen). Het katoen neemt tijdens het vullen de vloeistof op. Wanneer de gloeispiraal wordt verwarmd, zal de vloeistof verdampen.

Een vape kopen

U moet zomaar even een vape kopen. U moet weten waar u op moet letten. U moet bij een vape kopen zeker weten dat het een gecertificeerde e-sigaret is. Koop geen namaak product want dan is een e-sigaret roken niet gezond. Wanneer u voor het eerst begint met een e-sigaret, dan moet u een andere hebben dan een gevorderde damper. Beginnende dampers gebruiken dezelfde methode als bij het roken van een gewone sigaret. Ze verzamelen de damp in de mond waarna het naar de longen gaat. Gevorderde rokers verzamelen de damp niet eerst in de mond, maar laten de damp rechtstreeks naar de longen gaan.

Een clearomizer kopen

U moet een clearomizer kopen niet zomaar even doen. Laat u hierbij goed voorlichten. Het is het reservoir van de e-sigaret. In de clearomizer gaat dus de e-liquid die u wilt gaan verdampen. De maximale inhoud bedraagt 2 ml. Er zijn er die u vanaf de bovenzijde of onderzijde moet bijvullen. Ook heeft de clearomizer een gloeidaad nodig om de vloeistof te kunnen verdampen. Voor een beginnende damper zijn het andere onderdelen dan van een gevorderde. Laat u dus goed voorlichten om een optimaal profijt te hebben van een e-sigaret.

https://www.vaperoutlet.nl/