Multiresource
Image default
Winkelen

De laatste Tuinverlichting Trends

Met lekker weer duiken veel mensen de tuin weer in. Van gezellige barbeques tot zwoele zomeravonden, iedereen krijgt de kans om te genieten van het lekkere weer.

Om te zorgen dat je het maximale uit je tuin haalt is goede verlichting een must. In deze blog vertellen we je meer over de laatste trends op het gebied van tuinverlichting.

Lichtsnoeren

Een trend die van vorig jaar is blijven hangen zijn de lichtsnoeren. De lichtsnoeren zijn perfect om boven een tafel te hangen of aan de schutting te bevestigen en geven een gezellige sfeer. Voor iedere tuin is een passende lichtsnoer te vinden. Zo kun je ze met kleine lampionnen ophangen als je een festival look wilt creëren, maar ook de snoeren met kleine lichtbollen zijn een aanrader op dit gebied. Kijk wel voordat je op zoek gaat naar een goede lichtsnoer hoeveel meter je nodig hebt. Waar het bij losse lampen mogelijk is om er één bij te kopen is dit natuurlijk bij een snoer vrij onhandig. En nog belangrijker, valt het erg op als je een deel mist.

LED verlichting in tuinen

Steeds meer tuineigenaren kiezen voor LED tuinverlichting om zeker te zijn van een lange levensduur van hun aankoop. Tegenwoordig heb je allerlei soorten LED beschikbaar. Zo kun je de schutting en je woning verlichten met wandverlichting. Heb je een paar mooie bomen in je tuin staan? Dan zijn de grondspots een aanrader om te gebruiken. Door de vele mogelijkheden is LED uiteindelijk voor iedere tuin geschikt. Zelfs zonder stroompunten kun je nog gaan voor solarlampen waardoor je toch een mooi verlichte tuin hebt. Kies je voor het laatste, ga dan wel voor een betrouwbare en duurdere variant zodat je er lang plezier van houdt. Ook voor tuinverlichting geldt dat goedkoop vaak duurkoop is.

Verlichte accessoires

De afgelopen jaren zijn accessoires met verlichting steeds meer in het tuinbeeld gekomen. Voor vijvers zijn veel oplossingen om fonteinen uit te lichten, maar ook verlichte bollen zijn een trend op het gebied van water verlichting. Een favoriet op het gebied van accessoires zijn dit jaar de losse kandelaars die op solar verlichting verkrijgbaar zijn. Deze zijn geweldig om los neer te zetten in de tuin, maar kunnen ook in bomen gehangen worden voor een romantisch effect. Dit zorgt niet voor veel verlichting, maar geeft de tuin wel sfeer. 

Op het terras zie je steeds meer verlichte bijzettafels, wijnkoelers en krukken te vinden. Door het toevoegen van deze elementen creëer je het beachclub gevoel in eigen tuin.