Multiresource
Image default
Bedrijven

De meest gemaakte fouten bij aanschaf zonnepanelen

Je denkt eraan om misschien binnenkort zonnepanelen aan te schaffen. Eigenlijk heb je nog best wel wat onduidelijkheid. Je denkt bijvoorbeeld dat zonnepanelen laten installeren duur is of misschien wel dat er te weinig zonuren zijn in Nederland. Toch zijn deze twijfels niet terecht. Het laten installeren van zonnepanelen biedt namelijk enorm veel voordelen en de panelen werken ook nog eens zonder direct zonlicht. Wat extra handig is, is dat je je aanschafkosten binnen ongeveer zeven jaar hebt terugverdiend. Zo doe je een goede investering voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. Toch moet je er wel op letten dat je niet de fout maakt die veel mensen maken. De meest gemaakte fouten zijn voor je uitgezocht en staan hier op een rijtje.

Meest gemaakte fouten

Fout 1: Je let niet op de veiligheid

Het liefst zie je natuurlijk dat je precies jouw energieverbruik opwerkt, zodat je je energierekeningen niet meer hoeft te betalen. Daar start de verwarring, want hoeveel panelen heb je eigenlijk nodig? Je hebt offertes opgevraagd en de ene aanbieder zegt dat er maar vijf panelen op jouw dak kunnen, terwijl de andere zegt dat dit er minimaal acht kunnen zijn. Hier wordt er vaak een fout gemaakt. Je wilt jouw energieverbruik dekken, wat logisch is. Maar pas op, want de verschillen in het aantal panelen bij de aanbieders zit hem in de veiligheidsmarges. Niet elke aanbieder hanteert namelijk dezelfde marges. Hoe kun je weten welke aanbieder nu de juiste is? Let op het Zonnekeurmerk. Deze aanbieders hanteren de strengste veiligheidsmarges en geven je vijf jaar garantie, in plaats van twee.

Fout 2: Het verkeerd plannen van dakrenovatie

Voordat je zonnepanelen aanschaft moet je goed nadenken over een eventuele dakrenovatie. Wil je je dak binnen nu en 25 jaar vervangen? Als het antwoord ja is, is het verstandig je dak te vervangen voor de aanschaf van zonnepanelen. Bij een dakrenovatie moet namelijk het hele panelensysteem eraf gehaald worden en daarna wordt dit systeem weer opnieuw gemonteerd. Dit kost je tijd en geld en al helemaal als je net je nieuwe zonnepanelen op je dak hebt, want dan betaal je dubbele kosten. Dat wil je natuurlijk niet. 

Fout 3: Onderwaarderen van service

Als je kiest voor de leverancier van je zonnepanelen, dan gaat het niet alleen om de panelen zelf maar ook om de service die je krijgt. Als je goede panelen hebt wil dat nog niet zeggen dat ze nooit kapot gaan. Je wilt dan goede service, let daarom goed op de garanties die erbij zitten bij de aanschaf.

Zelf zonnepanelen aanschaffen

Je gaat nu zelf je panelen aanschaffen en je weet waar je op moet letten. Je hebt verschillende leveranciers, maar je zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken bij zonnepanelen Maastricht. Deze worden geleverd door de duurzame jongens. Zonnepanelen Maastricht gaat professioneel te werk en zorgt ervoor dat jouw zonnepanelen binnen no-time liggen. Zeg maar dag tegen die torenhoge energierekeningen!

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-maastricht