Multiresource
Image default
Bedrijven

De schoenen van het merk Veja

Het sneaker merk bestaat al sinds het jaar 2005 en is ontworpen in Parijs. Door de jaren heen komen er steeds nieuwe schoenen op de markt. Soms veranderen de modellen sterk en andere modellen blijven jarenlang goed verkopen. Afgelopen jaar zijn er ook van Veja weer nieuwe schoenen op de markt gebracht. Dit is alles wat je moet weten over het bedrijf en de schoenen die ze maken.

De geschiedenis van het merk Veja

Gedurende de afgelopen jaren zijn de schoenen van Veja steeds meer in andere winkels terug te vinden. Het merk heeft nog geen eigen winkel maar is door de schoen V-10 erg bekend geworden. De schoenen die deze onderneming produceert, komen uit brazilië en het bijzondere hieraan is dat de schoenen bijna allemaal gemaakt worden van biologisch en duurzaam materiaal. De schoen die uit kwam om het 10 jarige bestaan te vieren van het bedrijf, dat ook wel bekend staat als de V-10. Het is een schoenenmerk dat erg denkt aan het milieu en de vervuiling van de aarde. Het bedrijf heeft een Veja dames collectie en ook een Veja heren collectie met een hoop leuke verschillende modellen. De schoenen worden voornamelijk gemaakt van leer en rubber wat afkomstig is uit het amazone gebied. De schoenen zijn ondanks dat ze van zo ver moeten komen toch nog goed betaalbaar gebleven.

Waar Veja voor staat

In een hoop van de gebieden op aarde zijn er nog steeds een hoop mensen die in armoede leven. Sommige mensen wonen en werken in bizar slechte omstandigheden en Veja is het hier helemaal niet mee eens. De meeste schoenenmerken geven zo’n 70% van het geld dat binnenkomt uit aan het adverteren. Het belangrijkste als merk op een drukke markt is om naambekendheid te krijgen. Echter, vindt Veja dat dit geld beter besteedt zou kunnen aan het verbeteren van de werkomstandigheden, vooral in derdewereldlanden. Veja heeft er daarom voor gekozen om geen geld uit te geven aan marketing en advertenties. Dit is wat het merk bijzonder maakt. Hierdoor is de winst die ze maken dan wel een stuk kleiner, maar verdienen de mensen die in Brazilië de schoenen maken toch zo’n 5 keer zo veel.

De vegan schoen van Veja

Het doel van deze onderneming is om het gehele productieproces af te breken en opnieuw vanaf nieuwe ruwe materialen op te bouwen. Door op deze manier op een goed eindproduct te komen, helpen ze de klant en de natuur. De schoenen van Veja worden geproduceerd volgens het agro-ecological principe. Er worden bij de productie dan ook geen meststoffen en pesticiden gebruikt bij het kweken van katoen voor de schoen.