Multiresource
Image default
Tweewielers

Dit is waarom gepland onderhoud voor uw BMW motor zó belangrijk is

Dit is waarom gepland onderhoud voor uw BMW motor zó belangrijk is

Motoren zijn complexe voertuigen die aandacht, brandstof en regelmatig onderhoud nodig hebben. Uw motor zou om de 10.000 kilometer of op zijn minst één keer per jaar een voorgeschreven onderhoudsbeurt moeten krijgen. U stelt het onderhoud van uw motorfiets misschien uit of u “vergeet” het gewoon in te plannen. Maar wees gerust, ze zijn van cruciaal belang voor de levensduur en het voortbestaan van uw voertuig. Hier zijn drie goede redenen om uw BMW voor een periodieke onderhoudsbeurt binnen te brengen.

1. Zorg ervoor dat uw motor veilig is om te rijden

Als u uw motorfiets niet laat onderhouden, kan dat leiden tot een aantal problemen die niet alleen de goede werking van uw motorfiets in gevaar brengen, maar hem ook onveilig maken om mee te rijden. De BMW Master Tech die uw motorfiets onder handen neemt, voert niet alleen specifieke onderhoudsbeurten uit tijdens de jaarlijkse of 10.000 kilometer lange checkup, maar onderzoekt ook de vele elektronische en mechanische systemen van uw motorfiets om er zeker van te zijn dat hij veilig kan worden bereden.

2. Behoud van uw fabrieksgarantie

Deze service kan ook een belangrijke factor zijn voor het behoud van uw garantie. Volgens de voorwaarden van de standaard garantie van 3 jaar eist BMW dat alle geplande onderhoudsbeurten aan de motorfiets door een erkende dealer worden uitgevoerd. Bovendien, als er iets mis gaat tijdens deze onderbreking van de service, is de eigenaar in gebreke. Als u bijvoorbeeld besluit om een van de geplande onderhoudsbeurten van uw motorfiets over te slaan en als gevolg daarvan een mechanisch defect krijgt, dekt de garantie het probleem niet. Beter het zekere voor het onzekere nemen, dan spijt hebben.

3. Behoud de waarde van uw voertuig

Regelmatig gepland onderhoud zorgt niet alleen voor de levenskwaliteit van uw motor, maar ook voor de waarde ervan. Wanneer de dag aanbreekt dat u uw BMW motorfiets inruilt of verkoopt, zal een gezond onderhoudsboekje in uw voordeel zijn en een groot verschil maken in waarde in vergelijking met een motorfiets zonder onderhoudsboekje.

Brengt u uw motorfiets naar een erkende BMW Motorrad zaak?

Wanneer het tijd is om deze onderhoudsbeurten te plannen, is het het belangrijkst waar u dat doet. Voor de ultieme rij-machine, zorg ervoor dat u al uw service en onderhoud krijgt van de professionals die het het beste weten – een erkende BMW Motorrad faciliteit. Er zijn namelijk een aantal voordelen van het kiezen voor een erkende BMW Motorrad service afdeling:

  • Uw motorfiets bevindt zich in een veilige, volledig gelicentieerde en verzekerde omgeving.

  • In tegenstelling tot onafhankelijke reparatiebedrijven, volgen BMW technici het hele jaar door technische trainingen.

  • De BMW shop beschikt over speciale gereedschappen om uw motorfiets goed te onderhouden.

  • Jaarlijks investeert BMW veel geld in de nieuwste diagnose-apparatuur.

  • Uw motor wordt behandeld door BMW opgeleide Master Technicians die uitsluitende originele BMW onderdelen gebruiken.

Waarom 10.000 kilometer ?

Onderhoudsintervallen van 10.000 kilometer werden al in 1989 voor het eerst door BMW Motorrad geïntroduceerd. In de afgelopen 30 jaar heeft deze norm de tand des tijds doorstaan en behoort nog steeds tot de beste in de industrie. Vandaag de dag heeft BMW Motorrad rekening gehouden met het veranderende gedrag van klanten en de technologische vooruitgang. Er werd een flexibel onderhoudsconcept ontwikkeld dat rekening houdt met de periodes waarin een machine niet wordt gebruikt. Dit betekent dat de omvang van de onderhoudswerkzaamheden meer afhangt van de verstreken tijd dan van het aantal afgelegde kilometers. Het vermijden van deze controles kan resulteren in een slechte technologische staat van de voertuigen, waardoor een groot aantal bedrijfsstoffen verouderd zijn.

https://biqer.nl/