Multiresource
Image default
Bedrijven

Diverse servers en hosting voor optimaal gebruik

Wanneer u een eigen website wilt bouwen en onderhouden komt u al snel op het punt aan dat u moet beslissen waar u uw website wilt plaatsen. Vaak krijgt u van uw internetprovider wel de beschikking over een stukje internet maar dit zijn meestal websiteadressen met daarin de naam van de provider verwerkt. Ook bedrijven die aanbieden gemakkelijk een eigen website te maken, verwerken vaak hun eigen naam in de url van uw website. Als bedrijf of particulier wilt u gewoon een duidelijke domeinnaam zoals bijvoorbeeld www.naamvanuwbedrijf.nl. Op dat moment heeft u webhosting nodig. Het bedrijf waar u webhosting koopt heeft servers die 24/7 in verbinding staan met internet. Deze computers zijn geplaatst in een speciaal daarvoor gemaakt datacentrum. Een server maakt het mogelijk dat bezoekers uw website kunnen bekijken. Het hostingbedrijf zorgt er tevens voor dat uw website te allen tijde veilig te bezoeken is en voert daarvoor regelmatig updates uit. Een server zorgt er ook voor dat uw website snel blijft draaien. Als u in het bezit bent van een eigen domeinnaam en tevens e-mail hosting koopt, kunt u gebruik maken van een professioneel e-mailadres en internetadres. Een mailadres ziet er dan uit als info@naamvanuwbedrijf.nl. Kort en duidelijk en dus gemakkelijk te onthouden voor de bezoekers van uw website.

Soorten webservers

We kennen verschillende soorten servers. Webservers bijvoorbeeld, die hierboven al zijn genoemd, zorgen ervoor dat men uw website kan bekijken. Naast webservers kennen we ook opslagservers. Opslagservers zijn ‘grote’ computers die ervoor zorgen dat u bestanden online kunt opslaan en deze overal kunt gebruiken. Denk bij opslagservers bijvoorbeeld aan de diverse clouddiensten. Dropbox en Onedrive zijn hier goede voorbeelden van. De opslagservers zorgen ervoor dat uw bestanden veilig worden bewaard. Wanneer uw computer thuis zou crashen heeft u altijd nog de beschikking over uw online bestanden. Tevens kunt u deze bestanden altijd en overal ter wereld benaderen via internet. We kennen ook nog een hoofdserver. De hoofdserver is vaak een centrale computer binnen een bedrijf die alle andere computers van dat netwerk kan beheren. Op een hoofdserver kunnen meerdere servers tegelijk draaien. E-mailservers, dataservers en opslagservers kunnen dus op een centrale hoofdserver draaien.

Minecraft server

Minecraft kent u vast wel. Minecraft is een open wereld spel. Dat wil zeggen dat u vrij kunt rondlopen in een virtuele wereld zonder dat u een vastgesteld doel moet halen. Dit spel kan zowel offline als online gespeeld worden. Wilt u online spelen, samen met andere spelers over de hele wereld? Dan kan dat via een Minecraft server. Een Minecraft server is dus eigenlijk een ‘eigen wereld ’waarop u met meerdere spelers over de hele wereld kan spelen. U kunt zelf uw eigen server bouwen en hosten of dit laten doen door een gespecialiseerde serverhoster.Minecraft hosting zorgt ervoor dat u altijd de beschikking heeft over de beste hardware en daarnaast gebruik kunt maken van de nieuwste software om alles snel te kunnen updaten.