Multiresource
Image default
Woningen

Drie woontrends die we steeds vaker terugzien

De afgelopen periode hebben we met z’n allen massaal vanuit huis gewerkt én daarbij ook aan ons huis. De rijen bij de bouwmarkten waren nog nooit zo lang en ook tuincentrums bleven niet achter. Niet zo gek dat we een aantal dingen terug zien komen in de woontrends van 2020. Met deze trends zorg je ervoor dat jouw woonruimte weer helemaal straalt en je er volop van kunt gaan genieten. Heeft jouw huis al een make-over gehad?

 

We maken steeds duurzamere keuzes

De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen voor een ‘duurzame’ levensstijl. De een eet minder vlees, de ander zelfs helemaal niet. De consument is zich steeds meer bewust van zijn omgeving en wat ze consumeren. Zo ook op het gebied voor duurzame meubels. We kiezen steeds vaker producten met een lange levensduur. Daarnaast mag de productie voor zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot zorgen.

 

Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen

Om dichtbij het duurzame te blijven kiezen we steeds vaker voor natuurlijke materialen en kleuren. Al een aantal jaar zien we het gebruik van hout, jute en marmer terugkomen in het interieur. Samen met de juiste aardetinten zoals terracotta, grijs, groen, taupe en bruin creëer je een natuurlijke uitstraling in huis. Door daarbij verschillende houtsoorten te combineren, zoals een houten tv-meubel, eettafel of boekenkast, ontstaat er een hele mooie harmonische sfeer om van te genieten.

 

Comfort boven uitstraling

Het is een tijd geweest waar het niet ging om het comfort van meubels maar om de uitstraling voor het interieur. Veel mensen zullen blij zijn dat we deze tijd achter ons laten en steeds meer kiezen voor comfort. Het is natuurlijk ook veel belangrijker dat de bank en stoelen in onze woonkamer lekker zitten. Zeker als je thuis komt na een lange dag werken en je graag even wilt ontspannen. Dat hoeft zeker niet ten koste te gaan van de uitstraling van het interieur, ook comfortabele meubels stralen luxe uit. 

Heeft jouw huis een make-over nodig? Denk bij het zoeken naar nieuwe meubels aan deze woontrends om weer volop te genieten van je woonruimte.