Multiresource
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatie laten maken voor jouw onderneming

Een animatie laten maken is slim en handig voor elke organisatie. Voor vrijwel elke organisatie zoals onderwijs, webshops, fabrieken zijn de mogelijkheden groots. In dit artikel nemen wij je mee door de stappen die je neemt bij het maken van een animatie. Deze stappen zijn richtlijnen en zijn niet specifiek voor elke organisatie. Koppel jezelf altijd aan een professional wanneer je een animatie gaat laten maken. 

Start met een creatieve sessie 

Bespreek tijdens een creatieve sessie welke ideeën en wensen jullie hebben voor de animatie. Denk hierbij na over een voice-over, specifieke scene en kernwoorden. Wat je wil je echt terug zien? Wanneer je samenwerkt met een professionele partij zullen zij deze vragen ook stellen. Let hier ook op bij het samenwerken met een professional. 

Script & storyboard maken 

Met alle input kun je uiteindelijk een script & storyboard maken voor de animatie. In het script houd je al rekening met de beelden die je wilt. Je vertelt het verhaal namelijk op twee verschillende manieren, namelijk via beeld en via gesproken woord. Hierin moet samenhang zijn. Je schrijft dus niet een script puur voor de beelden, maar ook voor de taal. 

 

Wanneer het een uitgebreid onderwerp is, kun je kiezen voor een storyboard. In het storyboard staan afbeeldingen die een indicatie geven wat er per scene te zien. Dit geeft je een idee welke stijl de animatie krijgt. Zo kom je tot een definitief script. 

Aan de slag 

Wanneer het beeld compleet is, kun je aan de slag. Elke scene wordt los opgebouwd en uiteindelijk samengevoegd tot één animatie. Meestal maak je eerst een concept, waarna je feedback verwerkt en de definitieve versie maakt. Animeren doe je niet zomaar en kost tijd. Schakel daarom een professional in die er echt iets moois van kan maken. 

Echt succes met een animatie

Een animatie succesvol inzetten kan alleen met een goed contentplan. Alleen zo zet je de animatie gericht voor jouw doelgroep. Denk dus goed na wie je wilt bereiken en hoe je ze wil bereiken. Denk hierbij na over social media, de website, een flyer, een teaserversie of via adverteren. 

 

Een animatie laten maken betekent meer dan alleen het maken, maar ook nadenken over wat je precies wilt en wie je wilt bereiken. Zet altijd professionals in om het beste eruit te halen want de mogelijkheden zijn rijkelijk. Een professional kan je bijvoorbeeld meer vertellen over 2D en 3D animaties. Alleen zo ben je garant van de beste animatie, maar ook het beste contentplan.